Ekrem KARAMAN/ KUMLUCA (Antalya), () - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde, bu yıl 15'incisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleştirilen Yörük göçü, renkli görüntülere sahne oldu.
Tarım ve Seracılık Festivali'nin açılışı, Cumhuriyet Meydanı'nda törenle yapıldı. Törene, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Menderes Türel, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Kumluca Belediye Başkanı AK Parti'li Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ile turistler katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festival, ilçeye bağlı 41 mahallenin ortak katkılarıyla düzenlenen temsili Yörük göçüyle devam etti. Törende, ilçede yaşayan farklı boylardaki Yörükler, kendi yaşantı ve geleneklerinden enstantaneler sundu.
ÜÇ ÇİFT DÜNYA EVİNE GİRDİ
Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan Yörük göçüne katılanlar, deve, eşek ve at sırtında Karatepe Stadı'na kadar geldi. Koyun sürülerini de yürüten Yörükler, Karatepe Stadı'nda Yörük düğünü de yaptı. Yörük düğünüyle Turgay ve Derya Uysal, Vedat ve Emine Karakirpik ile İlker ve Nurşen Kökçe çifti dünya evine girdi.
YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜN YAŞATILMASI İÇİN ÖNEMLİ
Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yörük kültürünün yaşatılması adına festivale çok önem verdiklerini söyledi. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise bu yıl 15'incisini düzenledikleri Tarım ve Seracılık Festivali'nin ortak bir değer haline geldiğini belirtti.
Kumluca'nın Yörük kültürünün yaşatılması ve tarım alanında Türkiye'nin nemli merkezleri arasında yer aldığını belirten Kaymakam Baştürk de festivalin, Yörük kültürünün yaşatılmasına büyük katkı sağladığını vurguladı.
Tören, Kumluca Belediyesi mehteran ekibinin gösterisiyle sona erdi.

EK(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)