Tarihi Mısır Çarşısı'nda düzenlenen 13. Aşure etkinlikleri dolayısıyla dağıtılan aşurelere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Muharrem ayı dolayısıyla aşure yapımı ve dağıtımına Mısır Çarşısı esnafı da katıldı.
Mısır Çarşısı esnafı Malatya Pazarı ve Fatih Belediyesi’nin işbirliği ile 20 bin kişiye aşure dağıtıldı. Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Aşure Etkinlikleri'nde, 13 ton aşure dağıtıldı. Dualarla başlayan etkinlikte, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Mısır Çarşısı Esnafları Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Çetin Palancı, çarşıda bulunan vatandaşlara aşure dağıttı. Aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.
Bu ayın aşure ayı olması nedeniyle yerinin ve öneminin çok değerli olduğunu söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Muharrem ayının kurtuluşun, karşındaki insanı anlayabilmenin sembolü olduğunu söyledi. 20 bin kişilik aşure dağıttıklarını belirten Fatih Belediye Başkanı Demir, “Burası bizim için önemli, insanların aşure yapmak için ihtiyaç duydukları bütün malzemeleri tedarik ettikleri yer” dedi. Demir, aşurenin manevi anlamına işaret ederek, “Kerbela vakası orada Hazreti Hüseyin ve Ehlibeyt'ten 70 insanın sırf siyasi beklentiler uğruna şehit edilmesinin yıldönümü. Bütün İslam aleminin ortak acısının olduğu bir gün. Bunu da birliğin, bütünlüğün ve dayanışmanın sembolü olan aşure ile bütünleştiriyoruz. İnsanın düşüncesi, dünya görüşü, statüsü ne olursa olsun dünyada hepimiz aynı kazanın içinde pişiyoruz” diye konuştu.
Mısır Çarşısı Esnafları Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Palancı ise, "Her sene 40-50 bin tane aşure yapıyoruz. Herkesin Muharrem ayını tebrik ederim. Gelip burada aşure yemeleri lazım. Bütün halkı davet ediyorum. Lütfen her sene gelsinler" dedi.
Aşureyi tadan vatandaşlar ise, böyle bir etkinliğin tarihi bir yerde gerçekleştirilmesinden dolayı çok memnun kaldıklarını belirtti. Çarşıyı gezen turistler de ilk kez tattıkları aşureyi büyük beğeni ile yediler.