Adnan ÇELEBİ/BOR(Niğde), () - NİĞDE'nin Bor İlçesi'ndeki tarihi Ortodoks Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edildikten sonra tahsis edildiği Bor Belediyesi'nce Kültür Evi'ne dönüştürüldü.
1900'lü yılların başında yapılan ve uzun yıllar kullanılmayan Ortodoks Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edildi. Bor Belediyesi'ne tahsis edilen Kültür Evi için düzenlenen açılış törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Kaymakam Abdullah Küçük, Bor Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Bor Belediye Başkanı Ak Partili Sıtkı Erat, İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akaycan ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Sıtkı Erat, yıllardır atıl vaziyette bulunan tarihi binanın artık kültür evi olarak hizmet vereceğini söyledi. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise Niğde ve Bor ilçesinin tarihi değerlerine ve geçmişine vurgu yaparak, "Kentleri kent yapan kendi kültürleridir. Bor'da da böyle bir kültür var. Bu kültürü yaşatmak lazım. Bu kültür evimiz, Bor'un o kadim kültürünü anlatan, ilçemizi tanıtan ve bu ilçede yetişmiş devlet adamı ve sanatçılarımızı anlatan bir merkez olmasını temenni ediyorum. Bu merkezin iler ki kuşaklara aktarmak zorunda olduğumuz Bor kültürüne hizmet etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bor Kültür Evi'nin açılış kurdelesi kesildi. Kültür Evi'nin açılışında ise Borlu ev kadınları tarafından yapılan el sanatları ve ile Borlu olan devlet adamı, sanatçı, bilim adamı ve önemli şahsiyetlerin tablolarının yer aldığı sergi yer aldı.

AÇ(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)