TARİHİ Kentler Birliği (TKB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şanlıurfa'da düzenlenen TKB toplantısına katıldı. Güzelbey, TKB'nin çalışmalarını değerlendirerek, "13 yılı çok verimli ve hızlı kullandık, hedeflerimize umulandan daha erken sürede ulaştık" dedi.
Tarihi Kentler Birliği toplantısı, Mehmet Akif İnan Kültür Salonunda yurdun değişik illerinde gelen vali ve belediye başkanlarının katılımıyla başladı. Toplantıda Şanlıurfa'nın değişime uğrayan tarihi mekanlarını sunum şeklinde anlatan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, açılış konuşmasının yaptı. Fakıbaba, Şanlıurfa'nın tarihini ve turizmini anlatan konuşmasında şunları söyledi:
"Bu kadim şehir de sizlerle beraber olmak bizler için Şanlıurfalılar için inanın büyük mutluluk. Yarın bu kadim şehri peygamberler şehrini Harran’ıyla, Soğmatar’ıyla, sokaklarıyla, surlarıyla, meydanlarıyla müzesiyle, tarımıyla, GAP’ıyla, Göbeklitepe’siyle, Halfeti’siyle, Eyüp Nebi’si ile her şeyiyle sizlere anlatacağım. Sizlerle beraber olmak, Urfa’da sizleri ağırlamak gerçekten bizlere mutluluk veriyor. Ünlü sanatçıların yetiştiği bu kentte, şimdi öyle bir şey olduk ki; çiğköftemiz gibi sıra gecelerimizde kopya edildi. Şimdi Amasra’nın sıra gecesi olmaz kardeşim, Trabzon’un sıra gecesi olmaz. Ama şimdi bakıyorsunuz ki; falan çiğköftecisi, çiğköfte Urfa’nındır. Bu değerlerimiz UNESCO listesinde yer almaktadır. Yine Urfamız'ın müzik ve mağaraları da meşhur, Allah bu kentte çok değerler vermiştir. Herkesin bu tarihi kenti gelip görmesini istiyorum."
TKB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, konuşmasında; birliğin bu yılki çalışmalarını değerlendirerek, 2014 hedeflerini belirlemek için bir araya geldiklerini söyledi. Güelbey, 13 yılı verimli ve hızlı kullandıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bu işe gönül veren arkadaşlarımız, yaptıkları çalışmalarla sadece kendilerine ve belediyelere değil, şehirlerine ülkelerine çok şeyler katıyorlar. Hep söylediğimiz gibi bizim bir komutanımız vardı. Bizi yönlendiren bizi eğiten, Prof. Dr. Metin Sözen vardı. Ona buradan minnetlerimi şükranlarımı sunuyorum. Fakıbaba’nın yapmış olduğu çalışmalardan ötürü kendisini kutluyorum. Birliğimiz 13 yıldır faaliyetlerini yürütüyor. Her etkinliğimizde hedeflerimizi belirlerken neredeyse sonucunu artık biliyoruz. Toplantıların yapılacağı kentleri belirlerken belli ölçütler koyarak amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda sürekli bilim insanları ve uzmanlar yanımızda oldular, onlara minnettarız. 13 yılı çok verimli ve hızlı kullandık, hedeflerimize umulandan daha erken sürede ulaştık."
Konuşmaların ardından başarılı olan 30 belediye başkanına çeşitli dallarda ödüller verildi.