Mehmet YENEN/SİMAV (Kütahya), () - KÜTAHYA'nın turistik ilçesi Simav'da önceleri belediye hizmet binasının önündeki açık alanda sergilenen Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntılar, Simav Kent Müzesi'ne taşınarak koruma altına alındı.
Simav Kent Müzesi Sorumlusu arkeolog Özkan Sulak, sütun, kaide, sütun başlığı, sütun gövdesi, mezar taşı, mezar büstü ve küplerden oluşan Roma ve Bizans dönemlerine ait 20 tarihi kalıntının Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ın talimatıyla kepçe yardımıyla sergilendiği açık alandan alınarak Kent Müzesi'ne kaldırmak suretiyle güven altına aldıklarını bildirdi.
Son katılımlarla birlikte geçen yıl hizmete açılan Kent Müzesi'nin tarihi eserlerle daha da zenginleştiğini ve ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaya başladığına vurgu yapan Sulak, "Simav'da geçmişte yer altından çıkarılarak müze olmadığı için belediye hizmet binası önündeki açık alanda sergilenen tarihi eserler şimdi yerini buldu. Son katılımlarla Kent Müzesi daha da zenginleşti. Üstelik Simav'ın tarihini ve geçmişteki kültürünü yansıtan çok değerli kalıntılar müzeye taşınmak suretiyle güven altına alınmış oldu. Son katılımlardan sonra müzemize ziyaretçilerin ilgisi giderek artmaya başladı" dedi.
Simav Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Özkan, "Hem bir bütünlük olsun hem de geçmişimize ait kültürümüzü yaşatan tarihi kalıntıları güven altına almak için açık alandan alarak Kent Müzesi'nde sergilenmesini uygun bulduk. Bu hususta vatandaşlarımızdan da övgüler alıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI