TARİHİ Kayseri Kalesi’nin Kazancılar Çarşısı tarafında bulunan güvercinler kalenin duvarlarına zarar verince, Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kuşlara yem atmasını yasakladı.
2 bin yıllık tarihe sahip Kayseri Kalesi’nin duvarlarında ve surlarda, son yıllarda çevresinde toplanan güvercinler nedeniyle oluşan zarar artınca yetkililer harekete geçti. Özellikle Kazancılar tarafında güvercinlerin toplandığı kale duvarlarının taşları her geçen gün eriyip, dökülmeye başlayınca, bölgeye ‘Tarihi dokuya zarar verdiği için kuşlara yem atılması yasaktır’ tabelası koyuldu. 
Güvercinlerin, gagalarıyla kale surlarının taşlarını oyduğunu ve duvarların da gitgide eriyip yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ifade eden yetkililer, bu durumun önüne geçmek için ilk etapta vatandaşlardan kuşlara yem atmamalarını istediler. Bir süre önce tarihi kalenin kültür sanat merkezine dönüştürülmesi yönünde çalışmaların başladığına dikkat çekilirken, güvercin sorununun bu çalışmalara da zarar verme noktasında olduğu belirtildi.