ŞIRNAK'ın Cizre ilçesi ile Mardin'in Nusaybin ilçesi arasındaki tarihi İpek yolunda kar nedeniyle kapanan karayolunda mahsur kalan yüzlerce yolcu 2 gündür yardım bekliyor. Yolcular, kar yağışından sonra bazı TIR'ların dorselerinin kaydığını ve trafiğin kilitlendiğini söyledi. Yolculardan Yusri Atlı, açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını yol açma ile ilgili hiç bir çalışma yapalmadığını söyledi. Diyarbakır'da ölü doğum yapan ve ölen bebeğinin cenazesi ile Irak'ta dönmek isteyen bir kadının durumunun ağır olduğunu da söyleyen Atlı, "Bölgedeki Valilikler ve AFAD başta olmak üzere her yetkiliyi aradık ancak bir çözüm bulunamadı. Burada kurtarılmayı bekliyoruz" diye konuştu. 
İki günden beri aralıksız yağan yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak'ın merkez köyleri, Şırnak- Uludere ve Beytüşşebap ilçelerine bağlı köy ve mezralara hala ulaşım sağlanamazken, Hakkari- Şırnak ve Şırnak- Eruh yolları da kapalı bulunuyor. Şırnak'ın Balveren Beldesi'ne dün sabahtan beri elektrik verilemezken, Şırnak kent merkezinde ise  Belediye şehir içi kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar da iki günden beri yağan yoğun kar yağışı nedeniyle kara gömülen araçlarını ve evlerin damlarını kar küreği ile temizlemeye başladılar. Şırnak kent merkezinde 1 metreyi bulan kar kalınlığı yüksek yerlerde ve Beytüşşebap İlçesi'nde 1,5 metreyi buldu. Kar temizleme çalışmaları çok yavaş yürüdüğü için vatandaşlar tepki gösteriyor. Midyat- İdil- Cizre, Hakkari-Şırnak, Eruh- Şırnak yolları kar, tipi ve çığ nedeniyle trafiğe kapalı bulunuyor.
İDİL'DE HAYAT FELÇ, YOLLAR KAPALI, ESNAF KEPENK AÇAMIYOR
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 2 gündür süren kar yağışı yaşamı felç etti. İdil- Midyat karayolunda 36 saat mahsur kalan yaklaşık 50 araç İlçe Jandarma ekipleri tarafından kurtarılırken, yolların kapalı olması nedeniyle mahsur kalanlar Karalar Beldesi'ne yerleştirildi. İlçede evlerinden çıkamayan esnaf kepenklerini açamadı. Karayolları, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Botaş ve Belediye'ye ait iş makineleri ilçe merkezinde ve yolları açmaya ve mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya çalışıyor. Bölgede toplam 2- 3 aracı olan karayollarına tepki gösteren vatandaşların yardımına askerler yetişti. Askerler, zor şartlara rağmen İdil- Nusaybin yolunda mahsur kalan ve köy okullarında görev yapan öğretmenlerin de bulunduğu 20 aracı kurtardı. Halen kapalı olan idil- Midyat yolunda herhangi bir çalışma yapılmaması tepki çekerken, yolda mahsur kalan  ve aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu 200 kişi Kaymakamlık tarafından ilçede bulunan bir okula ait pansiyon ve öğretmenevine yerleştirildi. 
MEHMETÇİK, DOĞUM SANCISI TUTAN KADINI HASTANEYE YETİŞTİRDİ
İdil'e 20 kilometre uzaklıktaki Ulak Köyü'nde doğum sancıları tutan Necat Munğan'ın yardımına İlçe Jandarma ekipleri yetişti. 20 km uzaklıktaki köye 4 saatte varabilen jandarma ekipleri, Necat Munğan ile akrabalarını yanlarına alarak İlçe merkezine doğru hareket etti. 4 saatte İdil Devlet Hastanesi'ne ulaşan ekipler hamile kadın ve yakınlarını hastaneye yetiştirdi. Hastane kapısında bekleyen Kadın Doğum Uzmanı Yahya Doğan ile ebeler Necat Munğan'ı hemen doğuma aldı. 7.5 aylık habile olan Necat Munğan, başarılı bir doğum sonrası 1 kilo 900 kilo ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Sağlık sorunu olmayan bebek, kilosunun düşük olması nedeniyle Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.