CİZRE'DE AVA ÇIKAN 1 KİŞİ DONARAK ÖLDÜ
Şırnak'ın Cizre İlçesi Sırtköy Beldesi'nde dün ava çıkan 42 yaşındaki Abdulaziz Aşrak, donarak hayatını kaybetti.
Şırnak'ın Cizre ile İdil ilçeleri arasında bulunan Sırtköy Beldesi'nde dün avlanmaya çıkan Abdulaziz Aşrak'dan yakınları haber alamadı. Cep telefonu ile aradıkları Aşrak'a ulaşamayan yakınları, bunun üzerine aramaya çıktı. Köylüler, Aşrak'ın cesedini köye 2 kilometre mesafede donmuş olarak buldu. Cizre Devlet Hastanesi'ne götürülen Aşrak'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağı belirtildi.
NUSAYBİN-CİZRE KARAYOLUNDA MAHSUR KALDILAR
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Çarşamba günü başlayan kar yağışı devam ediyor. Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre arasında, 3 gündür kapalı olan İpek Yolu'nda mahsur kalanlar arasında doğum yapan kadınlar ile KOAH hastası yaşlıların olduğu ve sor durumda oldukları belirtildi.
SÜRÜCÜ VE YOLCULAR LASTİK YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞIYOR
Ortadoğu'ya açılan uluslararası öneme sahip, tarihi İpek Yolu, Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre İlçeleri arasındaki 95 kilometrelik bölümü, yoğun kar yağışı nedeniyle 3 gün önce başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Cizre ve Nusaybin ilçeleri çıkışında bekleyen trafik ekipleri, araçların bu güzergaha girişlerine izin vermiyor. Karayolunda mahsur kalan araç sürücüleri ve yolcular, yol kenarında yaktıkları lastiklerle ısınmaya çalışıyor.
DOĞUM YAPAN KADININ KANAMASI BAŞLADI
Irak'ın Erbil kentinde güzellik uzmanı olarak çalışan Fatma Şahin, aile dostları Melek Yaman'ın Çarşamba günü Gaziantep'te doğum yaptıktan sonra yola çıktıklarını ve bebeğiyle birlikte Cizre'ye 40 kilometre kala yolda mahsur kaldıklarını söyledi. Fatma Şahin, doğum yapan Melek Yaman'ın kanamasının başladığını ve cep telefonu ile aradıkları hiç bir yetkilinin kendilerine yardımcı olmadığını belirtti. Araç yakıtlarının bittiğini ve yiyecek bulamadıklarını belirten Fatma Şahin, hamile kadının kurtarılması amacıyla yardım çağrısında bulundu.
KOAH HASTASININ DURUMU CİDDİ
Öte yandan, aynı yere yakın mesafedeki araçlarda bulunan Yusri Atlı adlı bir yolcu, cep telefonu ile KOAH hastası 60 yaşındaki Hacı Aydemir'in hastalandığı ve nefes almakta zorlandığını iletti. Çevre köylerin yolculara yemek yardımında bulunduğunu anlatan Atlı, konvoyda bulunan bir doktorun dta hasta Aydemir'e müdahalede bulunduğunu aktardı.
BAŞBAKAN YARDIMCISI ATALAY, BÖLGEYE GİDİYOR
İncelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'da bulunan Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ilçeleri arasında mahsur kalan vatandaşların durumunu yerinde görmek için Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olay yerine gideceğini söyledi. Bakan Eker, "Sayın Atalay ve sayın Yılmaz, uçakla Mardin'e buradan helikopterle de araçların yoğunluklu olarak mahsur kaldığı bölgeye giderek durumu yerinde görecek. Yapılacak görüşme ve yapılacak incelemeden sonra gereken neyse yapılacak" dedi.
10 KİLOMETRELİK TIR KUYRUKLARI OLUŞTU
Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a giriş ve çıkış yapan TIR'lar Şırnak'ın Cizre ile Silopi ilçeleri arasında çitf yönlü olarak uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 10 kilometreyi bulan kuyrukta saatlerce bekleyen sürücüler ateşler yakarak ısınmaya çalışıyor. Trafik ekipleri de Nusaybin ve İdil karayolunun kapalı olması nedeniyle bu yöne araçların geçişine izin vermiyor.
ELAZIĞ'DA 62 KÖY YOLU KAPANDI
Kar yağışının devam ettiği Elazığ'da il genelinde toplam 344 kilometrelik 62 köy yolu ulaşıma kapandı.
Ekiplerin yoğun tipi nedeniyle gece boyunca yol açma çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, sabah saatleri itibariyle Elazığ kent merkezinde 5, Maden'de 1, Palu'da 23, Kovancılar'da 17, Sivrice İlçesi'nde 9 ve Karakoçan İlçesinde 7 olmak üzere toplam 62 köy yolunu açma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 53 iş makinesi ve takviye araçlarla beraber 72 araçla kar yolu açma çalışmaları aralıksız olarak sürüyor.
BİNGÖL'DE 83 KÖY YOLU KAPALI
Bingöl'de dün öğle saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 83 köy yolu ulaşıma kapanırken, Bingöl-Erzurum karayolu Çoban Taşı mevkiinde buzlanma ve tipi nedeniylen ulaşımda aksamalar yaşandı. Bingöl merkez ve merkeze bağlı tüm okullarda bir gün eğitime ara verildi.
MARDİN, BEYAZ GELİNLİK GİYDİ
Yoğun kar yağışı karayollarında ve kırsal alanda hayatı olumsuz etkilerken, Mardin'de kartpostalları aratmayacak manzaraların oluşmasını sağladı. 7 bin yıllık, dinlerin ve dillerin şehri olan Mardin'de tarihi evleri camileri ve kiliseleri süsleyen kar manzaraları, şehre ayrı bir güzellik kattı. Tarihi taş evleri ile meşhur olan Mardin'de etkisini sürdüren kar yağışı, şehir yapısını gelin gibi süsledi. Mimari ve kültürel yapısıyla açık hava müzesi görünümündeki Mardin'in karlı görüntüsü beyaz gelinliği andırıyor. Vatandaşlar, tarihi evlerin üzerinde biriken karları temizlerken, çocukların da kar üzerinde oynayarak tatil keyfini çıkarıyor.
SURİYELİLER ÇADIRLARDAN ÇIKMAK İSTEMEDİ
Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde çadırlarda yaşayan Suriyeli mülteciler, kendilerini Midyat İlçesi'ndeki kampa götürmek isteyen kaymakamlık ve belediye görevlilerine direnerek, kampa gitmek istemediklerini belirtti. Suriyeliler sadece soba ve elektrik istediklerini, kamplara gitmeyi düşünmediklerini söyledi. Suriyeli Mervan Muhammed, "Soba ve elektrik istiyoruz. Kampa gitmek istemiyoruz. Eşya istiyoruz. Burada iyiyiz. Burada çalışıyoruz, çocukları Allah'a havale ediyoruz. Devlet iyidir, kaymakam iyidir, biz gitmek istemiyoruz" dedi. Kızıltepe Kaymakamlığı ve belediye yetkilileri ile birlikte kampa gitmeleri konusunda Suriyeli mültecilerle ikna etmek için görüşecek.

(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)