AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde, tarihi Hisar Kalesi'nin restore edilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'ne bu konuda önerge veren Ak Partili meclis üyesi Süleyman Yıldız, "Hisar Kalesi restore çalışmaları için projemiz hazır" dedi.
Yıldız ile birlikte İl Genel Meclisi Üyesi ve Kültür Komisyonu Başkanı Ünal Yılmaz ve İl Genel Meclisi Üyesi Muhittin Işık, pazartesi günü kaleye gelerek incelemelerde bulundu. Süleyman Yıldız, "Sandıklı'nın tarihi varlıklarını koruyarak diğer kuşaklara aktarmak istiyoruz. Bu amaçla İl Genel Meclisi'ne Hisar Kalesi'nin restore edilmesi için önerge verdim. Bu çalışmalar kapsamında İl Genel Meclisi Kültür Komisyonu'ndan arkadaşlar geldi, incelemeler yaptı. Olumlu buldular. Hisar Kalesi restore çalışmaları için projemiz hazır" diye konuştu.
685 YIL ÖNCE YAPILDI
Tarihi Hisar Kalesi, 1325 yılında Germiyan Sultanı Çelebi Hüsameddin Yakup Bin Umur Bey tarafından Mimar Çoban'a yaptırıldı. Yığma ve topraktan oluşan höyük üzerindeki kale, 3 kat sur ile çevrilmiş ve güneye bakan dış kale kapısında kitabesi olan bir görünüme sahipken, günümüzde kalenin ancak 10 metrelik bir bölümü ayakta kalmış durumda.