UŞAK'ın Karahallı ilçesindeki Lidya'lılar kalma 2 bin 500 yıllık tarihi Clandras Köprüsü, kaymakamlık, belediye ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından hazırlanan 'Sosyal Yaşam Olanaklarını Artırıcı ve Kırsal Turizmi Geliştirici Altyapılarla Clandras Bölgesini Geliştirme Projesi' kapsamında yeniden hayat bulacak.
Proje kapsamında Clandras Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Uşak Valisi Seddar Yavuz, kentin sanayisiyle olduğu kadar tarihi, turistik ve doğal güzelliklere sahip bir il olduğunu vurguladı. Yavuz, "Hazırlanan projelerle tarihi değerleri gün yüzüne çıkararak yapılacak çeşitli sosyal tesislerle bu alanları turizm sektörüne kazandırmayı hedefliyoruz. Karahallı Kaymakamlığı, Karahallı Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın paydaşlığıyla 860 bin TL tutarındaki projede çok amaçlı merkez, butik otel, restorant, ahşap köprüler, yürüyüş yolları ve otopark yer alıyor. Tarihi elektrik santralini de içine alan bu önemli yatırımın, en kısa sürede tamamlanmasını ümit ediyorum" dedi.
Projenin uygulanacağı alanı, elektrik santral binasını ve tarihi Clandras Köprüsü'nü gezen Vali Yavuz, köprünün altından geçen Karahallı deresinin de proje kapsamında farklı bir görünüme bürüneceğini kaydetti.
CLANDRAS KÖPRÜSÜ
Lidyalılar tarafından 2 bin 500 yıl önce Kral Yolu üzerine yapılmıştır. Kemer uzunluğu 24 metre, derinliği 17 metre ve eni 1,75 metredir. Kalemle işlenmiş kemerin taşları zıvanalı olarak birbirine kenetlenmiştir. Kemeri kasnak biçimindedir. Köprü fil ayağı tabir edilen iki ana gövdeden oluşmuş, sabit kaya üzerine bindirme tekniğiyle inşa edilmiştir.

FOTOĞRAFLI