NEVŞEHİR, () - NEVŞEHİR’in Uçhisar Beldesi'ndeki tarihi Karamanoğlu Camii’nin bir süre önce yenilen minaresinin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp aslına uygun yapılması kararlaştırıldı.
Karamanoğlu Camii’nde, Vakıflar Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışması başlatıldı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, SİT alanı içerisinde yer alan ve sonradan yapıldığı belirtilen cami minaresinin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmasını istedi.
Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, bahse konu caminin Vakıflar Genel Müdürlüğü Kayseri Bölge Müdürlüğü kayıtlarında yer aldığını ve camii üzerinde ne belediyelerinin ne de müftülüğün yapma veya yıkma gibi tasarruf hakkının bulunmadığını söyledi.
Restorasyon çalışması kapsamında 30- 35 yıl önce yapılan minarenin kaldırılarak yerine caminin orijinal siluetine uygun minarenin yapılmasına karar verildiğini belirten Karaaslan, vatandaşların restorasyon çalışmalarından tedirgin olmamasını istedi. Başkan Karaaslan, “Restorasyon için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Kayseri Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. 442 bin liralık ödenek ayırdılar. Bununla eski, orijinal haline dönüştürülecek. Vatandaşlarımızın tedirgin olmalarını istemiyorum. Caminin veya minarenin kaldırılması düşünülemez" dedi.

SK(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)