KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında  'Tarihe Yolculuk' adı altında düzenlenen ve büyük ilgi gören Kültepe Kaniş Karumu Kültür Turları başladı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, kalabalık bir ziyaretçi grubunun katılımıyla başlayan turlarla ilgili olarak bilgiler verdi. Durukan, Kültepe'nin Anadolu insanının yazı ile tanıştığı ilk yer olduğuna vurgu yaparak, şöyle dedi:
"Asur ve Hititler döneminde önemli bir merkez olan Kültepe Kaniş Karumu'nu halkımızın bilmesi ve görüp gezmesi için belediye olarak ücretsiz kültür turları düzenliyoruz. 'Tarihe Yolculuk' adı altında her Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz etkinlik, arkeolojik sunumlar, geziler ve ikramlarla eğlenceli hale getiriliyor. Ayrıca iki bin yıl öncesinin ticaret hayatının o döneme ait kostümler ve aksesuarlarla canlandırılması, katılanları adeta o döneme götürüyor."
Kültepe Ören Yeri Kazı Başkanı Prof.Dr. Fikri Kulakoğlu da, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaların benzeri olmadığını belirterek, şöyle dedi:
"Dünyada hiçbir ören yerinde, hiçbir kazı alanında böyle bir çalışma görmeniz mümkün değil. İnsanların, Kayseri'nin en önemli tarihi miraslarından birisi olan Kültepe Kaniş Karumu'nu görmesi ve tanıtılması amacıyla düzenlenen bu turları çok önemli buluyorum. Böylesine anlamlı bir çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi'ne ve sayın başkanımız Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etmemiz gerikiyor. Zira 2007 yılından itibaren bu tür çalışmalara ağırlık verildi ve Kültepe'nin adı duyulmaya başladı. Bu sayede burasının tanıtımı ve insanlarda kültür birikimi sağlamak açısından önemli gelişmelere kapı aralandı. Dikkat çeken, ilgi gören bir etkinlik olduğunu düşünüyorum."
Geziye katılanlar arasında yer alan Kayseri Arkeoloji Müzesi Müdürü Gülnaz Savran ise müze müdürlüğü olarak bu etkinliğe katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade ederek, "Kültür varlığını sevdiren ve ören yerini tanıtan bir etkinlik olduğu için düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum. Biz her türlü desteği sağlamaya hazırız" ifadelerini kullandı.
'Tarihe yolculuk' gezisine katılanlar da Büyükşehir Belediyesi'nin önemli bir kültür ve turizm etkinliği gerçekleştirdiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI