İZMİR'in Selçuk İlçesi'ne 2 kilometre uzaklıkta, İsabey Mahallesi Atatürk Caddesi'nde 15 bin metrekarelik alan üzerine, 6 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak bir tema park kurulacak.
Tura Turizm ve Bilintur firmalarının ortaklığında, İlçenin İzmir girişinde 6.5 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan Cittantica Ephesus Park, mimari anlamda antik Yunan, Roma ve Selçuklu kervansaray konseptine sahip olacak. İnşaat çalışmaları devam eden ve gelecek turizm sezonuna yetiştirilmesi hedeflenen tema parkın 2014 yılında 250 bin ziyaretçi çekmesi bekleniyor.
Kompleksin İşletme Direktörü Celal Coşkun, Cittantica Ephesus Park’ta 950 metrekare genişliğinde ve 8.5 metre yüksekliğinde, sütunsuz çok amaçlı salon yapılacağını belirterek, "Park içinde; Artemission, Sunak, Roma Avlusu, Kervansaray Avlusu, Celsus Meydanı gibi üniteler ve bu üniteler içinde Tadım Evi, İtalyan Mutfağı, Türk Mutfağı, Türk Kahvesi, Tarihi Pazar Yeri, Hadrian Triklinium ve Hediyelik Eşya Mağazası bulunacak" dedi.
Çalışanların tamamının Roma dönemi kıyafetleri ile yerli ve yabancı ziyaretçileri karşılıyacağını söyleyen Coşkun, "Gün boyunca antik Roma temalı tiyatral gösteriler ve gece şovları olacak. Kervansaray Avlusu’ndaki yaşayan pazaryerinde, burada yer alan zanaatkarlar geleneksel yöntemlerle imalat yapacak. Hadrian Triklinium’da isteyen ziyaretçiler Romalı asiller gibi Kline’ların üzerine uzanarak yemek yeme deneyimini yaşayabilecek. 2014 yılında 250 bin ziyaretçi hedefimiz var. Çok amaçlı Artemission salonunda interaktif gösteriler olacak" bilgisini verdi.
Bölgeye hareketlilik getireceği düşünülen, çalışmaların sürdüğü projenin trurizm sezonuna yetiştirilmesinin planlandığı bildirildi.