Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, () ÜMRANİYE'de, bir başkasına ait arsayı sahte evrakla üzerine geçirmeye çalışan 3 kişi, arsayı satamadan polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlılar, Emniyet'teki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, Tapu Müdürlüğü'nde sahte kimlikle işlem yapılacağı şeklinde yapılan bir ihbar, Asayiş Büro Amirliği ve Güvenlik Büro Amirliği ekiplerini harekete geçirdi. Ekiplerin yaptığı çalışmada, H.A. adlı kişinin Ümraniye'de tespit ettiği bir arsayı, arsa sahiplerinin ismi ile düzenlediği sahte kimlikle üzerine geçirmeye çalıştığı ve bir avukat üzerine vekalet çıkardığı belirlendi. Bu işlemler sırasında, A.T. adlı bir kadına da 50 bin lira karşılığında arsa sahiplerinin yerine geçmesi istenirken, zanlıların sahte kimlik düzenleyerek noterden vekalet çıkardıkları tespit edildi. Çıkardıkları sahte kimliklerle satış işlemi yapmak için bir de müşteri bulan zanlılar, arsayı 1 milyon 530 bin lira karşılığında bir müşteriye satmak için Tapu Müdürlüğü'ne geldi.

Polisin takibinden habersiz olan zanlılar, Tapu Müdürlüğü'ndeki işlemlerini yapamadan gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 3 kişi, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CC (MK) (FOTOĞRAF)