AYDIN’da yaşayan Belma-Muhammet Çelebi çiftinin ilik kanseri olan 4.5 aylık bebekleri Talha Çelebi için kan örneği verme kampanyası başlatıldı. İlik nakli bekleyen ve halen Ege Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavisi devam eden Talha bebeğe uygun iliğin bulunması için kendi imkanlarıyla sosyal medyada kampanya başlattıklarını söyleyen Muhammet Çelebi, “Talha için dünyadaki ilik bankalarında tarama yapıldı. Ancak yine de uygun ilik bulunamadı” dedi.
Ev hanımı Belma Çelebi ile bir otomotiv firmasında çalışan Muhammet Çelebi çiftinin, 4 Eylül 2013'te bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Ancak kısa süre sonra, Talha adı verilen bebeğin vücudunun çeşitli yerlerinde sivilceler çıkmaya başladı. Sivilcilerin giderek tüm vücuda yayılması ve zaman zaman da kanaması üzerine Çelebi çifti bebeklerini Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Burada ilk muayenesi yapıldıktan sonra sırasıyla Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir Tepecik Eğitim Araştırma ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine sevk edilen Talha’ya ilik kanseri teşhisi konuldu. Talha hastanelerde yattığı sürece dünyadaki ve Türkiye’deki tüm ilik bankaları taranmasına rağmen uygun nakledilebilecek uygun ilik bulunamadı.
Çaresiz kalan Muhammet Çelebi, oğlunun durumunu sosyal medyada paylaşıp, gruplar oluşturarak kan örneği verme kampanyası başlattı. Talha’nın doğduğundan bu yana hastanede yattığını belirten Muhammet Çelebi şunları söyledi:
"Talha için dünyadaki ilik bankalarında tarama yapıldı. Ancak yine de uygun ilik bulunamadı. Kan örneği vermek için arayanları Ankara’daki İbni Sina Hastanesi ve İstanbul’daki Çapa Tıp Fakültesi’ndeki ilik bankalarına yönlendiriyoruz. İzmirliler de Ege Üniversitesi Kan Merkezi’ne başvurarak kan verebilir. Türk Kızılay’ı maalesef yönetmelik gereği kan örneği konusunda yardımcı olamadı. Verilen örnek kanlar üzerinde yapılan doku çalışmaları 20-25 gün sürüyor. Ben ayrıca işyerimizin yemekhanesinde kan örneği vermek isteyenler için bir bölüm oluşturdum. Kan almak için gerekli tıbbi malzemeleri kendi imkanlarımla temin ettim."
Kampanyayı sosyal medyadan öğrenen gönüllü hemşirelerin de gelip kan aldığını anlatan Çelebi, "Son olarak özel bir hastaneden de 2 hemşire gelerek işyerimde çalışan ve örnek vermek isteyenlerden kan aldı. Oğlum gülüyor, konuşmalarımıza tepki veriyor ama her gün acı içinde kıvranıyor. İlaçlarla yaşıyor. Eğer bir an önce ilik nakli yapılmazsa bebeğimizi 1, 1.5 ay gibi kısa bir sürede kaybedeceğimiz söylendi."