Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,()  ŞİŞECAM grevini desteklemek için Taksim’de bir araya gelen Sendikal Güç Birliği Platformu üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, Tepebaşı’ndaki gruba ait bir satış mağazasının önüne kadar slogan atarak yürüdü.
Taksim-Fransa Konsolosluğu önünde saat 14.00’de “Şişe-Cam Grevini Destekliyoruz” yazılı pankart açan grup, “Şişe-Cam işçiye hesap verecek”, “İşgal, grev, direniş”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni” diye sloganlar attılar.
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile Sendikal Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Türkel’in de desteklediği grup, Tepebaşı’ndaki satış mağazası önüne kadar yürüdü. Bu sırada polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.
Kristal –İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş mağaza önünde yaptığı açıklamada;
“Ocak ayından bu yana 24’üncü dönem toplu iş sözleşmemiz, 20 Haziran’ a kadar devam etti. 16 görüşme yaptık. 16’ıncı görüşmeden sonra hem idari maddeler, hem ekonomik maddelerimiz, hem de sosyal maddelerin bir kısmında anlaşıldı. Bir kısmında anlaşılamadı. Genel olarak ücret ve iyileştirme talebimiz var. 20 Haziran, sabah saat 09.00’da Türkiye genelinde Şişe Cam’ a bağlı 10 fabrikamızda 5 bin 800 işçi adına grevimizi başlatmış bulunuyoruz. Bu grevin önce cam işçisine, sonra işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyorum. Bugün grevin yedinci günü. Değişik kurumlardan arayanlar var. Bizim tek muhatabımız Şişe-Cam. Trakya bölgemizde İstanbul takviyeli özellikle 3 fabrikamız var. Buradan bugün mal çıkarmak için jandarma ve TOMA’larla müdahale etmeye çalışıyorlar. Demokratik kitle örgütleri ve işçi arkadaşlarımız 3 fabrika önünde oturup TOMA’lara karşı direniyor. Jandarma da bu konuda müdahale edeceğim diyor. Aynı konu Mersin’de işçilerle, polis arasında yaşanıyor. Barış olmayan yerde, toplu görüşmeyi masada bitiremediğimiz sürece, iki taraf da zarar görür. Biz diyoruz ki 6 ay nasıl masada görüşüp, anlaşamadıysak, grev de bizim yasal, en demokratik hakkımız. Biz de bunu kullanmak için, yasal hakkımızı kullanıyoruz” dedi.

(FOTOĞRAF)