Mustafa ÖZDABAK / İSTANBUL, () - TAKSİM’de, 'Gazze’ye Teknik Destek Platformu' adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Filistin halkına destek vererek, yapılan zulme sessiz kalmayacaklarını konunun uluslararası kamuoyu gündeminde tutulması için gerekli faaliyetlerde bulunacaklarını duyurdular.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde açıklama yapan Teknik Elemanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurşun, "Gazze’yi yıllardır abluka altında tutan İsrail, 7 Temmuz’da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise kara taaruzları ile bugüne kadar 2100’den fazla Filistinli’yi şehit etmiş, 10 binden fazla kişiyi ise yaralamıştır. Okullar, camiler, pazar yerleri, parklar, oyun alanları, üniversiteler, hastaneler ve daha nice sivil alan; elektrik santralleri, şehrin altyapı sistemi, belediye ve kamu binaları vurularak kullanılamaz hale getirildi. Bunlar tekrar yapılabilir. Ancak, şehit edilen doktorların, mühendislerin, öğretmenlerin, akademisyenlerin ve daha nice yetişmiş insanların yerine yenilerinin gelmesi uzun yıllar alacak. İnsanlık dışı bu tutumu onaylamamız veya sessiz kalmamız mümkün değil" dedi.

10 MİMAR VE MÜHENDİS ŞEHİT EDİLDİ

Yapılan açıklamada, 10 mimar ve mühendisin şehit edildiğini belirtilerek, "Hem Filistin halkına hem de dünya bilim literatürüne katabileceği katkıların önüne geçen İsrail’i kınıyoruz.  Konunun uluslararası kamuoyu gündeminde tutulması için gerekli faaliyetleri yapacağımızı ve Gazze halkına ülkelerini yeniden imar etmeleri için gerekli teknik desteği elimizden geldiğince vermeye çalışacağımızı duyuruyoruz" denildi.

Polis, İstiklal Caddesi’nden yürümeye izin vermeyince, 30 kişilik topluluk sembolik tabutlarla, arka sokaklardan Galatasaray Lisesi’nin önüne yürüdü. Gösteri olaysız son buldu.





(FOTOĞRAFLI)