Mehmet CANDAN/ İZMİR, () - İZMİR'in Bornova İlçesi'nde 11 gün önce taksisine aldığı kişiler tarafından tabancayla vurularak öldürülen Hüseyin Sever'in cinayet zanlıları polis tarafından yakalandı.
Olay, 18 Mayıs günü saat 03.00 sıralarında Doğanlar Mahallesi 1410 sokak üzerinde meydana geldi. Balçova'da bulunan Dokuz Eylül Hastane Taksi Durağı'na bağlı çalışan Hüseyin Sever, 35 T 6936 plakalı taksisine binen kimliği belirsiz 2 kişiyi Bornova İlçesi'ne götürdü. Burada bir sokağa giren Hüseyin Sever, tabancayla vurularak öldürüldü. Cinayetten sonra 2 şüpheli sokak içerisinde kendilerini bekleyen başka bir taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Yakındaki işyerinin bekçisinin ihbarıyla gelen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Sever'in hayatını kaybettiğini belirledi.
Cinayetten sonra polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede Hüseyin Sever'in üzerindeki 900 Liranın alınmadığı tespit edildi. Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini izleyen İzmir Emniyeti Cinayet Büro Amirliği ekipleri, taksimetresinde 43 lira yazılı olan taksinin kent içinde nerelere gittiğini belirlemek için GPS kayıtlarını inceledi. Hüseyin Sever ile birlikte çalışan oğlu Ali Osman Sever ve duraktaki diğer taksi şoförlerinin ifadesine başvuran polis, taksiye müşteri gibi binen iki kişi ile sokaktaki başka bir takside kendilerini bekleyen üçüncü zanlının kimliğini belirledi. Düzenlenen operasyonla zanlılardan 2'si Antalya'da, diğeri İzmir'de yakalandı. Zanlıların cinayet büro amirliğinde ifade verme işlemleri devam ediyor. Emniyette verilen ilk ifadede zanlıların Hüseyin Sever'in 5 lira parasını aldıklarını söyledikleri öğrenildi. Cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor.

MC (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)