TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Odası Erzurum Şube Başkanı Naci Atalay, taksi duraklarına kütüphane yaptıracaklarını söyledi.
Naci Atalay, kentteki 300 taksi durağında çalışan şoförlerin boş zamanlarında kitap okumaları için İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ile birlikte bir proje başlattı. Başkan Naci Atalay, proje kapsamında taksi duraklarına kütüphane yaptıracaklarını belirterek şöyle dedi:
"Sürücülerin çoğu taksi duraklarında boş oturuyor. Artık şoförler boş zamanlarında kitap okuyacak. Her durağa farklı kitaplar koyacağız. İki haftada bir diğer duraklardaki kitaplar değiştirilecek. Bu şekilde şoför esnafımız dönüşümlü olarak çok sayıda kitap okumuş olacak. Kütüphanelerde Erzurum’u tanıtan roman, tarih gibi çeşitli kitaplar olacak. Ülkemizde okuma oranı çok düşük. Kitap insan gelişimine en fazla katkı sağlayan araçtır." 
Taksiciliğin sosyal bir meslek olduğunu bu yüzden insanlarla daha iyi ileşitim kurmaları için şoförlere eğitim verileceğini bildiren Atalay, Büyükşehir Belediyesiyle birlikte böyle bir proje geliştirdiklerini anımsattı. Naci Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yolculara nasıl davranmaları gerektiğini, kılık kıyafet, sabır ve hizmet konularında eğitimler düzenleyeceğiz. Taksi şoförlerimize bu eğitimler sonunda belge vereceğiz. Bu belgeyi alamaynlar taksi şoförlüğü yapamayacaklar. Vereceğimiz belge ruhsat kadar önem taşımalı. Halktan tepkiler geliyor, şoförlerimiz hakkında bazen şikayet oluyor. Taşımacılık, şoförlük kutsal bir meslektir. İnsanlar canını, malını emanet ederek taksilere biniyor. Bu nedenle şoförlerin mesleğine saygılı olmaları gerekir."

FOTOĞRAFLI