GEZİ eylemleri nedeniyle 4 ay 6 gün cezaevinde kalan ve 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil, serbest kaldıktan sonra ilk kez kırmızı fular taktı. Çocuk gelinlere dikkat çeken Ayşe Deniz, “Bunlar bizim belimizde görmek istiyorlar bu renkleri, o zaman meşrulaşıyor. Ama biz reddediyoruz, hayır biz boynumuza fular olarak veya başımıza bandana olarak takacağız" dedi.
Antalya'da Gezi olayları, Ahmet Atakan'ın ölümü, ODTÜ olayları ve 12 Eylül darbesini protesto gösterilerine katıldığı için aralarında taktığı kırmızı fuların sosyalizmi simgelediği şeklinde suçlamanın olduğu çeşitli suçlamalarla tutuklanan ve 4 ay 6 gün yattıktan sonra tahliye edilen Ayşe Deniz Karacagil, dün akşam CNN Türk'te 5N 1K programında Cüneyt Özdemir'e Antalya'dan canlı yayın konuğu oldu.
Türkiye'nin 'kırmızı fularlı kız' olarak tanıdığı Karacagil, Antalya'dan yapılan canlı yayına boynunda kırmızı fularıyla çıktı.
Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan ve gözaltı ile cezaevi sürecine ilişkin yaşadıklarını anlatan Ayşe Deniz Karacagil, mahkeme sürecini bir komedi oyununa benzettiğini söyledi. Bir dayatma yapılarak kırmızı rengin sosyalizmin simgesiymiş ve buradan da bir örgüte mal edilerek Gezi isyanının altının boşaltılmaya çalışıldığını kaydeden Ayşe Deniz Karacagil, “Çocuk gelin eylemimiz olmuştu, Kader'imizi kaybettik. Bunlar bizim belimizde görmek istiyorlar bu renkleri, o zaman meşrulaşıyor. Ama biz reddediyoruz, hayır biz boynumuza fular olarak veya başımıza bandana olarak takacağız" diye konuştu.