BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, dün cezaevinden tahliye olduktan sonra bugün cezaevinde birlikte yattığı arkadaşlarıyla bir araya geldi.
BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, dün akşam saatlerinde cezaevinden tahliye olduktan sonra bugün partisinin Mardin İl Başkanlığı'na gitti. Yıldırım, burada cezaevinde daha önce birlikte yattığı arkadaşlarıyla bir araya gelerek sohbet etti. Cezaevi arkadaşlarıyla hasret giderdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, kendisini BDP'nin bir parçası olarak gördüğünü söyledi. Yıldırım, şöyle dedi:
"Kendimi buradan kopuk ele alamıyorum, bu partide onlarca yıl emeğim geçti. Ben her zaman burayı kendimden bir parça olarak gördüm, bu partide de olmaktan gurur duyuyorum. bu partinin ilkeleri bana göre insanlık ilkeleridir. Bir taraftan benim yüreğimin yarısı cezaevinde kaldı. Cezaevinde bıraktığım anneler, çocuklar ve gençler,  arkadaşlarım var. Bir taraftan oraya gidiyorum, bir taraftan da yine bu halkın arasına da olmak, bu halkla beraber, bu demokrasi, bu eşitlik ve özgürlük mücadelesini vermekte başlı başına bir gururdur. Bir taraftan onu yaşıyorsun, bir taraftan cezaevine gidiyorsun. Bir ayağım burada, yüreğimin bir tarafı da orada. Benim bir siyasi geçmişim var. 10 sene burada emek harcarken, bunu hiç bir zaman vekillik, belediye başkanlığı ya da herhangi bir yerde bir makam alma adına siyaset yapmamışımdır. 4 yıl halkımızın vermiş olduğu o onuru çalışarak geçirmeyi isterdim. Ama elimizde olmayan nedenlerle hukuksuz ve adaletsiz bir yaklaşımla karşı karşıya kalmamız bizi o onurdan mahrum etti. Umarım bu bir buçuk sene bunun telafisi için elimizden geleni yaparız."