Serpil KIRKESER - Özkan ARSLAN / İstanbul, () Ergenekon Davası'ndan tahliyesine karar verilen Emekli Korgeneral Mehmet Eröz, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusü çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı. Eröz, "Ben İnternet Andıcı Davası denen ve bilahare Ergenekon'la birleştirilen davada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) itibarını düşürmek isteyen onun etkisini azaltmak isteyen bir zihniyet tarafından yargılandım. Adil yargılanmış olsaydım, inanın buna saygı duyardım. Ancak bırakın adil yargılamayı yargılama dahi yapılmadı. Boş duvarlara konuştuk" dedi.

"SAHTE İHBAR MEKTUPLARINA İTİBAR EDİLEREK BİZLERE AĞIR CEZALAR VERİLDİ"
Eröz, "Korgeneral rütbesiyle Genelkurmay Harekat Başkanlığı görevini yapmış, kolordu komutanlığı yapmış bir kişi olarak sözlerimize, sunduğumuz belgelere, devletin resmi belgelerine itibar edilmedi. Genelkurmay Başkanlığı'nın mahkemeye göndermiş olduğu belgelere itibar edilmedi. Ancak sahte ihbar mektuplarına ve düzmece polis tespit tutanaklarına itibar edilerek bizlere vicdanların kabul etmediği şekilde ağır cezalar verildi. Ancak şunu unutmamak lazım ki hakikatlarin er geç ortaya çıkmak gibi bir özelliği vardır. Şu anda hakikat ortaya çıkmıştır ve milletin vicdanında da yerini bulmuştur" dedi.

"TAHLİYE OLDUĞUMA SEVİNEMİYORUM"
Bugün tahliye olduğunu söyleyen Eröz konuşmasını şöyle tamamladı:
"Gerçekten sevinemiyorum. İki nedenle. Birincisi benim gibi içerde bekleyen silah arkadaşlarım var. 2,5 yıldır birlikte kaldığım koğuş arkadaşlarım Tümgeneral Ahmet Yavuz, Tümgeneral İhsan Balabanlı, Tümgeneral Hasan Fehmi Canan bugün ayrılırken gerçekten vicdanım sızladı. Çünkü onlar suçsuz olduğunu bile bile bozuk bir zihniyet tarafından eziyet olsun diye içerde bırakılıyorlar. Bunu vicdanların kabul etmesi mümkün değildir. Bir diğer üzüntüm de Berkin kardeşimizin bugün maalesef hayatını kaybetmiş olmasıdır. Gerçekten vicdanları acıtan bir durumdur. Ailesine başsağlığı diliyorum."
Açıklamasının ardından Mehmet Eröz devre arkadaşlarıyla kucaklaştı. Devre arkadaşları da bir süre Mehmet Eröz'ü omuzlarına aldı. Sevinç gösterilerinde bulundu.
(BB) (FOTOĞRAFLI)