SAMSUN’un Canik İlçesi’ne bağlı Gödekli Köyü'nde yıllardır su sıkıntısı çektiklerini söyleyen köy halkı, seslerini duyurabilmek için bugün Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı.
Şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Gödekli Köyü sakinleri, susuzluğa isyan etti. 2006 yılında köye yapılan içme suyu şebekesinin borularının patlaması sonucu su kullanamayan vatandaşlar, eşeklerle su taşıyarak su ihtiyaçlarını gideriyor. Bu durumun artık son bulmasını isteyen köy halkı, bugün Cumhuriyet Meydanı'na gelerek eylem yaptı. İl Özel İdaresi'nin 7 yıl önce köye içme suyu şebekesi yaptığını ifade eden 42 yaşındaki Yaşar Dinçer, "Şebeke çekildi ama su 1 saat bile akmadı. Biz bunu yetkililere söyledik. Eğer su akıp da akmadı diyen vatandaş yalancı olsun. Ama yetkililer yalan söylüyorsa onlar yalancı olsun. Suyu akıtmıyorlar. Suyun akma şansı da yok. Devletin yaptığı yatırımı bozdular. Bu vatandaşın elinde bidonla burada ne işi var. 2 bin nüfuslu köy var. Bir tanesi de suyumuz akıyor diyemez. Başbakan susuz köyün kalmayacağını söylüyor. Ama bizim suyumuz yok" dedi.
Sadece su istediklerini vurgulayan 41 yaşındaki Aydın Arıkan ise "Biz su depolarını kendi ellerimizle yaptık. Başbakanımız bu durumu duymalı. Başbakanımıza sesleniyorum. Yetkililer bize cevap vermiyor. Kaymakamlık, Valilik bize cevap vermiyor" diye konuştu. Ellerindeki pankart ve dövizlerle sıkıntılarını dile getirmeye çalışan Gödekli Köyü sakinleri, daha sonra olaysız şekilde eylemlerini tamamlayıp dağıldı.