Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de kent merkezine 10 kilometre mesafedeki Emirceoğlu Mahallesi'nde su sıkıntısı yaşanıyor. Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak su sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi.
Daha önce merkeze bağlı köy olan, son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Emirceoğlu Mahallesi'nde 3 aydır evlerin musluklarından su akmıyor. Vatandaşlar su ihtiyaçlarını mahalledeki çeşmeden karşılamaya çalışıyor. Çeşmeden bidonlara doldurdukları suları evlerine götüren mahalle sakinleri sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. 
Toplanan bir grup mahalle sakini 'Susuzluktan bitlendik', 'Oy var hizmet ve su yok' ve 'Kültür başkenti susuzluktan ölüyor' yazılı dövizler taşıyarak yolu trafiğe kapattı. Su sorunlarının çözülmesini isteyen vatandaşlar, "Taşıma su ile değirmen döndüremiyoruz, susuzluktan kırılıyoruz" dedi.
GÖLETTEKİ SU SORUNU ÇÖZER
Emirceoğlu Mahallesi sakinlerinden makine mühendisi Hasan Ali Demir bugüne kadar su ihtiyaçlarını sondaj kuyusundan çıkan sudan karşıladıklarını belirtti. Kuyudan çıkan suyun depoya, oradan da evlere verildiğini söyleyen Demir şöyle devam etti:
"Ancak bu su azaldı. Mahallenin alt kesimlerinde oturanlar bahçe sulaması da yapınca üst kesimlere hiç su gelmemeye başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin mahallemizi şehir şebeke suyuna bağlama çalışması sürüyor. Ancak şehir şebekesine de bağlanılsa, mahallenin üst kesimde kalan yerler kot farkı nedeniyle su sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Mahallemizdeki su sorunu 2 kilometre mesafedeki Borabey Göleti'ne çekilecek bir hatla tamamen çözüme kavuşabilir."
MUHTAR: ZOR DURUMDAYIZ
Emirceoğlu Mahallesi Muhtarı Selim Yılmaz da 3 aydır evlerin musluklarında suların akmadığını söyledi. Mahalle sakinlerinin çeşmeden bidonlara doldurdukları suyu evlerine taşıdıklarını anlatan muhtar Yılmaz, "Şehir şebekesi hattı mahalle girişine kadar geldi. Ancak henüz evlere bağlanmadı. Hiç kimsenin evinde su yok. Gerçekten çok zor durumdayız. Çeşmelerimiz şehir şebekesine bağlanırsa sorunumuz çözülür" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI