SÜRYANİ cemaati, Kurban Bayramı'nı Mardin’de geçiren İçişleri Bakanı Muammer Güler'i ziyaret ederek bayramını kutladı. Bakan Güler, ziyaret sırasında kendisinden manastırları için su kuyusu isteyen Süryaniler'in isteğini kabul etti.
Polisevi'ndeki ziyarette sohbet eden Bakan Güler, Süryaniler'in Mardin için bir değer olduklarını söyledi. Kendisinin de Mardin'de doğduğunu, annesinin süt kardeşinin Süryani olduğunu ifade eden Bakan Güler, "Bir annenin çocuğuna verecek sütten daha kıymetli paylaşabileceği bir şey olur mu arkadaşlar? Mardin’deki hoşgörü ortamı ve birlikte yaşama kültürü çok önemli. Bu bölgenin ruhunu bilmeden, bu bölgedeki insanları anlamadan, siyaset yapmak da bir şeye yaramıyor. Bu bölgedeki huzurun Türkiye için çok büyük bir önemi vardır. Bu huzurun da, bu istikrar ortamının da devam etmesi lazım. İnşallah bunu devam ettiririz. Ama bütün bunların hepsi dönüp, dolaşıp iyi insana dayanıyor" dedi.
Bakan Güler ile bir süre sohbet eden Süryaniler Mor Gabriyel Manastırı arazilerinin  verilmesi ile ilgili olarak teşekkür etti. Kırıklar Kilisesi Başpapazı Gabriyel Akyüz, Bakan Güler’e iki ay önce ibadete açtıkları Mor Evgin Manastırı için su kuyusu istedi. Manastırın Süryaniler için '2'nci Kudüs' olarak bilindiğini hatırlatan Akyüz, Bakan Güler’e Süryaniler hakkında bilgi verdi. Bakan Güler de, su kuyusu talebini DSİ Genel Müdürü'ne ileteceğini ve bunun yapılmasını isteyeceğini söyledi.
Mor Evgin Manastırı Nusaybin'e 25 kilometre uzaklıkta Bagok Dağı'nda bulunuyor. Mısır'dan gelen Mor Evgin ve 70 müjdecisi tarafından M.S. 363 yılından önce yapıldığı tahmin edilen manastır günümüze kadar geldi.