Bahri KARATAŞ/ İZMİR, () - İZMİR'in Konak İlçesi'nde Suriye uyruklu Elyas Mbayed’in öldürdüğü iddiasıyla aranan zanlı M.Y., İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Hollanda’ya kaçmak isterken yakalandı. M.Y'nin suç ortakları olan Lübnanlı N.H.A. ve Suriye uyruklu A.S.'nin ise yurt dışına kaçtıkları, hakkında kırmızı bülten ile yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.
Olay, geçtiğimiz perşembe akşam saat 20.30 sıralarında Alsancak 1442 Sokak'ta meydana gelmişti. 69 yaşındaki Elyas Mbayed ile Jozafin Haffar çifti, evlerine giren kişi ya da kişilerce saldırıya uğradı. Jozafin Haffar’a eter koklatarak bayıltan zanlılar iple bağladıkları Mbayed'i darp etti. Kimliği belirsiz kişiler daha sonra evden aldıkları 8 bin 500 Euro'yu çalarak kaçtı. Olayın şokunu atlatan Haffar, elleri kolları bağlı bir şekilde sürünerek apartman girişine çıkıp çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Elyas Mbayed’in hayatını kaybettiğini belirledi.
Zanlıların yakalanması için Cinayet Büro dedektifleri tarafından geniş kapsamlı çalışma başlatıldı. 50’ye yakın güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ve cinayeti çözmek için özel ekip kuruldu. Cinayet bürosu ekipleri şahısların kimliklerini ve kaçış istikametlerini tespit etti.
Polis, yapılan araştırma sonunda zanlıların Suriyeli çiftle önceden irtibat kurup yakınlık gösterdiklerini ve eve rahat girip çıktıklarını belirledi. Elyas Mbayed ile Jozafin Haffar çiftinin zanlılar tarafından parası olduğu için yurt dışına kaçırılmak istendiği ortaya çıktı. Mbayed'in direnmesi sonucu burnunu ve kaburgaları kırılırken, evde bulunan parayı alan zanlıların daha sonra kaçtıkları belirlendi. Zanlıların, eve girdiklerinde karı kocayı iple sandalyeye bağladıkları, Jozafin Haffar'ın olayın etkisiyle bayıldığını, kocasının zanlılara direnirken, aldığı darbeler sonucu öldüğünü kaydedildi.
Lübnan uyruklu olan N.H.A. ve Suriye uyruklu A.S.’nin cinayetten sonra Belçika’ya gittiğini belirleyen ekipler, diğer zanlının Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşı M.Y.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Hollanda’ya gitmek için hazırlık yapan M.Y.'yi takibe alan cinayet büro ekipleri zanlıyı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Hollanda'ya kaçmak isterken kıskıvrak yakaladı. Havalimanı'nda gözaltına alınan M.Y. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Belçika'ya kaçan Lübnan ve Suriye uyruklu iki zanlı için ise kırmızı bülten çıkarttıldı.

BK (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)