MARDİN Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı 58 yaşındaki Menduh Çakar, Kızıltepe İlçesi'ndeki çadırlarda kalan Suriyeli sığınmacılar ile Vanlı depremzedelerin durumuna dikkat çekmek için kar üstünde dondurucu soğukta yarım saatlik çıplak eylem yaptı.
Mardin'de üç günden beri devam eden yoğun kar yağışı altında yarıçıplak çadırlarda yaşayan Suriyeli sığınmacılar ile Van'daki depremzedelerin durumuna dikkat çekmek istediğini belirten çevreci aktivist Menduh Çakar, 'Suriyeli sığınmacılar aç ve çıplak şekilde çadırlarda yardım bekliyorlar. Bu sese kulak veriniz' yazılı pankart açtı. Çakar,  dondurucu soğuğa rağmen elindeki pankartla yarım saat bekledi. Çakar şunları söyledi:
"Kızıltepe'de 100 bine yakın Suriyeli sığınmacı var. Bunların yarısı Midyat başta olmak üzere çevre kamplara yerleştirilmiş ancak 50 bin sığınmacı, inşaatlarda, çadırlarda çıplak, sefil ve aç bir şekilde yaşıyor. Her ne kadar kaymakamlıklar yardım ediyorsa da bu yeterli olmuyor. Onun için buradan tüm duyarlı halkımızı, sendikalarımızı sivil toplum örgütlerimizi ve özellikle de zenginlerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. İnsanlık onuru için, hekesi düzenlenecek yardım kampanyalarına destek olmaya davet ediyoruz."