Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - ÜLKELERİNDEKİ iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve 2 yıldır Kahramanmaraş’taki çadır kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılar, dikiş, nakış, giyim ve hediyelik eşya kurslarında yaptıkları ürünlerle sergi açtı.
15 bini aşkın sığınmacının yaşadığı Kahramanmaraş Çadır Kenti’ndeki Suriyeliler, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dikiş, nakış, giyim ve hediyelik eşya kurslarına katıldı. Suriyeliler'in burada öğrendikleriyle yaptığı ürünlerle hazırlanan sergi bugün törenle açıldı. Törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Alper Kuşbaşoğlu, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil ve Suriyeli sığınmacılar katıldı. Vali Şükrü Kocatepe beraberindekiler, 3 çadır içerisine dizilen eşyaların yer aldığı serginin açılışını yaptıktan sonra ürünleri inceledi.
Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Kocatepe,  Suriyeliler'in Türkiye’de öğrendiklerini ülkelerine döndüklerinde de sürdüreceklerini belirtti. Sığınmacıların ilk geldiklerinde yaşadıkları ruh hallerinin ortadan kalktığını kaydeden Kocatepe şöyle dedi: “Kahramanmaraş’taki 2 yıldır Suriyeli kardeşlerimiz burada misafir oluyorlar. Şuanda Kahramanmaraş’taki çadır kentte 15 bin 600 civarında Suriyeli misafirimiz, kardeşimiz var. Onlar burada az çok çevreyi tanıdılar. İlk geldiklerindeki yabancılık ve ülkelerinde çektikleri sıkıntı nedeniyle olan ani ruh halleri ortadan kalktı. Sükunet içerisinde hayatlarını sürdürüyorlar. Burada onların becerilerini değerlendirmek amacıyla çeşitli kurslar açıldı. Bu kurslarda ilk başta açtığımız sergilerde çok daha az ürünler vardı. Ama bugün çok daha zengin ve çeşitli şeyler yapmışlar. Günlük hayatta kullanabileceğimiz eşyalar ve giyim ürünleri yapmışlar. Onlar kendi ülkelerine döndüklerinde burada öğrendikleri bilgi ve becerileri sürdürecekler."

MY(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)