SURİYE'deki iç savaş nedeniyle Kürtlerin yaşadığı ülkenin kuzeyindeki Rojava bölgesinden kaçarak Türkiye'ye gelenlerin bir bölümü, yaşadıkları yerlere dönmeye başladı. Şırnak'ın Cizre İlçesi yakınlarında eski sınır kapısının bulunduğu bölgeden günde 50 ile 100 kişinin dönüş yaptığı belirtildi.
Suriye'de iç savaş sürerken, Kürtler'in denetimi altında bulunan Rojava bölgesinden kaçarak Türkiye'ye gelenlerin bir bölümü oturdukları bölgede olayların durmasının ardından dönmeye başladı. Türkiye'de yakınları başta olmak üzere çeşitli kamplarda kalanlardan bazıları, Şırnak'ın Cizre İlçesi yakınlarında daha önce kullanılan ancak daha sonra kapatılan Cizre Sınır Kapısı mevkiinde askerlerin oluşturduğu kontrol noktasından Suriye'ye çıkış yapıyor.
Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne başvurup dönmek istediklerini belirten mülteciler, kendilerine verilen izin belgeleriyle birlikte Saklan Deresi üzerinde bulunan askeri kontrol noktasına otobüs ve araçlarıyla giderek, döneceklerini bildirildi. İşlemleri tamamlayan mülteciler daha sonra sınırın karşı tarafında geçiyor. Yetkililer, son günlerde dönüşlerde bir artış kaydedildğini belirterek günde 50-100 kişinin dönüş yaptığını söyledi.

FOTOĞRAFLI