Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen bir grup Suriyeli, kentin çeşitli noktalarında Türk annelerine çiçek dağıttı.
Kent merkezinde belirlenen noktalara gelen Suriyeli çocuklar büyüklerinin de yardımıyla Gaziantepli kadınlara çiçek vererek Anneler Günü'nü kutladı. Üzerlerinde; 'Suriyeli çocuklardan Türk annelerine; Anneler Gününüz Kutlu Olsun' yazılı tişörtler giyen Suriyeliler, alışveriş merkezleri ve parklarda gördükleri kadınlara, "Suriye'deki savaşın esas yükünü çeken fedakar annelerimizdir. Bu vesileyle Türk ve Suriyeli annelerin Anneler Günü'nü tebrik ediyoruz. Teşekkürler Türkiye" yazılı notların bulunduğu kırmızı karanfilleri verdi. Çocuklardan aldıkları çiçeklerle çok mutlu olduklarını söyleyen kadınlar ise etkinlik için teşekkür etti. Suriyeli bir çocuktan çiçek alan kadınlardan Sevgi Türkmen, "Anne her yerde annedir. Anne olmaktan gurur duyuyorum. Çiçeğinde üzerinde yazdığı gibi anneler her zaman fedakardır. Annelik çok farklı bir şey" dedi.
Kutlamanın organizasyonunu üstlenen Suriyeli Zein Nahhas de kendisinin de anne olduğunu belirterek, "Türkiye ve Türkler bize sahip çıktı. Bizde onlar için bir şey yapmalıydık. Bize çok iyi davrandılar. Biz de onların Anneler Gününü kutlamak için birer kırmızı çiçek vermeye karar verdik. Türkiye'yi seviyoruz, çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

EB(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)