Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), () - GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, Kuran kursunda eğitim alan Suriye uyruklu bin öğrenciye, Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) üyeleri tarafından kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ile GAGİAD Kadın Kurulu Başkanı Aylin Burnukara ve diğer üyeler, Nizip'teki 14 ayrı Kuran Kursunda eğitim gören Suriyeli öğrencileri ziyaret etti. Burada öğrencilerle eğitim gören heyet, 14 kursta eğitim gören Suriyeli öğrencilere defter, kalem ve silgiden oluşan kırtasiye malzemelerini hediye etti.
Milletvekili Bakbak, Suriyeli öğrencilere yönelik gelen talebe cevap verdiklerini belirterek, "Bu çocuklarımız kendi ülkelerinden uzakta ve zorlar şartlar altında yaşamaktalar bizlerde bu çocuklarımızın yanında olmak istedik. Biliyorsunuz geçen hafta Soma’daki maden kazası yüzünden çok zor günler yaşadık çünkü orada kendi ekmek paraları için işe giden insanlarımız çok büyük bir faciayla karşılaştılar ve onun sonrasında çok acı bir dönem yaşadık ve bugünde Suriye’den gelen insanlarımızın yanında olmak istedik ve yanlarında olduğumuz için de çok mutluyuz onlarda bizi görünce çok mutlu oldular. Bizler bölge halkıyla birlikte Suriyelilerin yanında ve onların ihtiyaçlarını gidermek ve onlara umut ışığı olmak için burada bulunuyoruz" dedi.
Aylin Burnukara ise "Bizler de bir gün onların bu Suriyeli çocuklarımızın ailelerinin yerinde ve bizlerinde çocukları onların yerinde olabilir düşüncesiyle buradaki insanlarımıza en iyi şekilde bakmak durumdayız. Bu nedenle bizler elimizden geldiği kadar onların yanında olmak onlara yardım elimizi uzatmak ve ufakta olsa onlara dokunmak bizlere mutluluk veriyor" diye konuştu.
Öte yandan ziyarette; İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Fevzi Akdoğan ve İlçe Müftüsü Mustafa Genç'te hazır bulundu.

Mİ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)