İSTANBUL'daki 11 sivil toplum kuruluşu derneğinden oluşan Genç İnsiyatif Grubu, Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan 7 bin Suriyeli çocuğa oyuncak dağıttı.
İstanbul'daki 11 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Genç İnsiyatif Grubu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti. Vali Kocatepe ile görüştükten sonra AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ile birlikte Suriyelilerin yaşadığı çadır kenti ziyaret eden AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Leman Aksoy, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gönül Demirel ve grup üyeleri, Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman ile görüştü. Grup daha sonra çadır kentteki okulda eğitimlerini sürdüren 7 bin Suriye çocuğa Türkiye'nin çeşitli illerinden toplayarak yanlarında getirdikleri oyuncaklardan dağıttı.
Grubu, Türkçe ve Arapça şarkılarla karşılayan Suriyeli çocuklar, kendilerine oyuncak dağıtanlara teşekkür etti.
Grup adına açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Leman Aksoy, çocukları sevindirmek için Türkiye barınan 50 bin Suriye çocuğa oyuncak hediye etmeyi amaçladıklarını belirtti. Aksoy, "Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çocuklarımıza oyuncak dağıtıyoruz. Oradaki çocukların, oyuncaklarını buradaki kardeşleriyle paylaşmalarına vesile olduk. Çocukları en mutlu eden şey oyuncaklar. Gerçekten devletimiz çok güzel mikanlar sunmuş ama biz onları daha mutlu görebilmek için böyle bir kampanya oluşturduk, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MY(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)