SURİYE'de süren iç savaştan kaçarak, Adana'da 60 metrekarelik bir apartman dairesine yerleşen 16'sı çocuk 22 kişilik Suriyeli aile, iş bulamadıkları için komşularının desteği ile yaşam mücadelesi veriyor. Halep'te fınıcılık yaptıklarını belirten ailenin erkekleri, "burada ekmeğe muhtaç olduk" diye dert yandı.
Halep kentindeki evleri 2 ay önce bombalanan Halit, Yunus ve Hasan Hebbu kardeşler, eşleri ve çocuklarını da alarak, sınırı geçip Adana'ya ulaştı. 4 katlı bir binanın zemin katını aylık 400 liraya kiralayan Suriyeliler, burada yaşamaya başladı. Suriye'de fırıncılık yapmalarına rağmen Adana'da iş bulamayan Hebbu kardeşler, ailelerini komşularının verdiği destekle geçindirmeye çalışıyor.
'2 FIRINIMIZ VARKEN EKMEĞE MUHTAÇ OLDUK'
Halep'te 2 fırınları olduğunu belirten Halit Hebbu, "Biz 3 kardeş fırınlarımızı çalıştırıyorduk. Ancak burada ekmeğe muhtaç duruma düştük. Suriye'de bombalardan kaçarken, burada da açlıkla mücadele ediyoruz. Türk devletinden yardım istiyoruz. Bizim sesimizi duyun, çocuklarımız açlıktan ölmek üzere" dedi.
6 çocuk annesi Aliye Hebbu da, evdeki çocuklara yemek yedirmeden uyutmaya çalıştıklarını söyledi. Hebbu, "Biz buraya sığındık. Bir süre daha Suriye'ye dönecek gibi görünmüyoruz. Ancak bize kucak açan Türkiye'de açlıkla mücadele etmek zor geliyor. Allah rızası için destek istiyoruz. Çocuklarımız, komşularımızın verdiği yemekten bir kaç kaşık alıp uyuttuğumuz gün mutlu oluyoruz" diye konuştu.