Yaşar CEYLAN / TORBALI (İzmir), () - SURİYE'deki savaştan kaçarak bazı yakınları ile Türkiye'ye sığınan Seda ile İdris çifti, İzmir'in Torbalı İlçesi'nde yapılan düğünle  evlendi. 
Suriye'nin Kobani kentinde yaşayan Seda Ali ile İdris Aloso, bazı yakınları ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındı. Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep ve Kilis'te  sığınmacı kamplarında bir süre kaldıktan sonra Torbalı'ya yerleşti. Savaşın etkisini halen hisseden Seda Ali ile İdris Aloso çifti, yakınlarının ve arkadaşlarının katıldığı düğünle evlendi. Sultan Düğün Salonu'nda gerçekleşen nikahta çiftin mutluluğu gözlerinden okundu.
GELİNİN BABASI SURİYE'DE KALMIŞ
Babasının Suriye'de kaldığını ve burukluk yaşadığını belirten Seda Ali, "Annem Selva ile birlikte Suriye'den kaçtık. Babam orada kaldı, kaçamadı. Akıbetini bilmiyoruz. Başına ne geldi haberimiz yok. Bu mutlu günümde keşke babam da yanımda olup, beni gelinlikler içinde görebilseydi. Ama savaş izin vermedi. Burada tüm Torbalı halkına seslenmek istiyorum, savaş çok kötü bir şeydir. Burada barışın kıymetini iyi bilin ve onu koruyun" dedi.
FİNLANDİYA'DA YAŞAYACAKLAR
Finlandiya'da uzun süre kalan damat İdris Aloso, düğünden sonra Finlandiya'ya yerleşeceklerini söyledi. Aloso, "Uzun bir süre Finlandiya'da yaşadım ve orada çalıştım. Benim Finlandiya'ya giriş iznim var ancak eşimin yok. O nedenle Torbalı'da evlendik. Eşimle beraber gidip mutlu ve huzurlu bir yuva kurmak istiyoruz. Ayrıca bizleri en iyi şekilde ağırlayan misafirperver Torbalı halkına da sonsuz teşekkürler ediyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI