KİLİS Valisi Süleyman Tapsız, iç karışıklığın sürdüğü Suriye'ye insani yardımların ulaştırılması için Öncüpınar'a alternatif olarak Çobanbey Hudut Kapısı'nın açılacağını söyledi.
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Çobanbey Geçici Kara Hudut Kapısı'nın açılmasıyla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Süleyman Tapsız başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları Ahmet Karatepe, Ulaş Akhan, Elbeyli Kaymakamı Serap Çetin, İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Alacakurt, GAP Gümrük ve Ticaret Müdürü Fikret Erol, Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar ile bürokratlar katıldı.
İç karışıklığın sürdüğü Suriye ile her türlü irtibatın Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan sağlandığını anlatan Vali Tapsız, kapının yetersiz kalması nedeniyle alternatif arayışlara gidildiğini belirtti. Tapsız, "Sadece insani yardımların ulaştırılacağı geçici bir kapı açılması için çalışma başlattık. Bu kapsamda yaptığımız değerlendirmeler sonucu Elbeyli İlçesi'nde bulunan eski Çobanbey İstasyonu'nun bulunduğu bölgeden Suriye'ye, geçici kara hudut kapısı açılmasını kararlaştırdık. Bu hudut kapısından sadece insani yardımlar geçirilerek Suriye'ye ulaştırılacak. Böylece hem yardımlar daha seri şekilde Suriye'ye ulaşacak hem de yığılmayı önleyerek Öncüpınar Sınır Kapısı'nı rahatlatmış olacağız" dedi.
Vali Tapsız, geçici olarak açılan kapının Suriye'de iç karışıklıkların bitmesi ve kentin ticari olarak iyi noktalara taşınması durumunda kalıcı olabileceğini de sözlerine ekledi.