CHP VE AİLE ÜYELERİ TEPKİ GÖSTERDİ
CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, 2004 yılında vefat eden babaları Abdurrahman Keleş'i Sivas Belediyesi'nden yer satın alarak defneden, ancak altta PKK mezarlığı bulunduğunu sonradan öğrenen İfran ve Songül Keleş kardeşler ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi.
Keleş ailesinin bu durumun farkında olmadan cenazelerini defnettiğini hatırlatan Karasu, "Ne yazık ki PKK'lıların cenazelerinin defnedildiği yeri, Sivas Belediyesi 2004 yılında ücretli olarak Keleş ailesine satmıştır. Bu çok acı ve trajikomik bir olay. Belediye yetkilerinin bu mezarların olduğunu bildiği açıkça ortadadır. Biz Sivas halkı olarak şunu sormak istiyoruz. Belediye bu durumu bile bile burayı aile mezarlığı olarak vatandaşlarımıza nasıl satmıştır? Belediyede bu kusuru işleyen kimlerdir? Sivas'tan bir tane yetkili çıkıp da, ailelere hiçbir bilgi vermemiştir. Aile haberi yayın organlarından almak zorunda kalmıştır ve bu da acı bir olaydır. Yetkililerin özür dileyip, en azından ailenin naaşını başka bir noktaya naklettikten sonra PKK'lıların cenazelerinin çıkarılmaları gerekirdi. Bu nasıl bir vurdumduymazlıktır. Bu insanların manevi duygularıyla alay etmektir. Sivas'ı yönetenlerin bu konuyla ilgili net bir açıklama yapmasını, insanlardan özür dilemesini ve aynı durumda aileler varsa gerekli bilgileri vermeleri gerekmektedir." diye konuştu.
"BİR ACIYI İKİ DEFA YAŞADIK"
Abdurrahman Keleş'in kızı Songül Keleş ise, belediye yetkilileri tarafından kendilerine konu hakkında bilgi verilmediğini belirterek, "İlk duyduğumda şoke oldum. Çünkü bir acı bir defa yaşanır. Biz bu acıyı 10 yıl yaşadık ama azalmıştı. Son 3 gün içinde yaşadığımız acının ise tarifi yok. Belediyenin benim cenazeme sahip çıkmaması en çok canımı acıtan durum. En azından bize, 'Özür dileriz, böyle bir şey olmuş ama telafisi yok. Bizim sizin ölünüze saygımız var. İlk önce buradan sizin cenazenizi çıkaralım. Diğer kişilerin cenazelerini öyle çıkaralım' denilmesini beklerdim. Babamızın mezarının altından PKK'lı adın terörist Nurkan Çam'ın cesedi çıkarılmış. Sonuç olarak bir hukuki süreç başlatacağız. Nihayetinde bizim bilgilendirme hakkımız vardı. Altta yatan diğer cenaze sahiplerinin olduğu kadar benim üstte yatan babamında hakkı vardı" dedi. Abdurrahman Keleş'in oğlu İrfan Keleş ise, "Biz bir acıyı iki defa yaşadık. Özür dilendi ama bu bir özürle geçiştirilecek bir konu değil. Biz öyle düşünüyoruz. Çünkü o terör örgütü mensuplarının ailelerine ne kadar değer verildiyse bizim de orada bulunmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizim de en azından haberimizin olmasını isterdik. Babamın altında yatan bir kadın cesedi. İslami usullere göre de bunu yeri yok. Bir kadının üstüne başka bir erkeğin gömülmesi dinen de sakıncalı. Müftü buna ne cevap verecek merak ediyoruz" diye konuştu.
Gökhan CEYLAN/SİVAS, ()

GC(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)