VAN'ın Erciş İlçesi'ndeki, Erciş Süphan Dağcılık Arama Kurtarma Sanat ve Doğa Koruma Derneği ile Van İl Afet Arama Kurtarma ekiplerinden oluşan 20 kişilik ekip, Süphan Dağı'na zirve tırmanışı yapacak.
Süphan Dağı'nda iki gün sürecek eğitim ve zirve tırmanışı gerçekleştirecek ekip, Erciş Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı Esat Savcı, başta doğa sporları ve kültür sanat, doğayı koruma ve aynı zamanda arama ve kurtarma çalışmaları gibi faaliyetlerde bulunmayı amaçladıklarını söyledi. İlçede ilk defa bir dernek adı altında kendilerinin böyle bir faaliyet yapacaklarını belirten Savcı, ileriki zamanlarda herkesin yararlanabilmesi için dağ kayağı, havacılık, yamaç paraşütü, bisiklet turları, rafting, okçuluk faaliyetleri gerçekleştirip bu alanlarda eğitim ve beceri kursları açacaklarını söyledi. Derneğin temel amacının doğa sporlarının yanı sıra, barış, kardeşlik ve dostluğun sosyal yaşam alanları içinde gelişimini sağlayarak bütünleştirmek olduğunu belirten Savcı şöyle konuştu:
"Süphan Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştireceğiz. Zirve sonrası, volkanik gölün yapısını inceleme çalışmalarını tamamlayıp zirve defterine not düştükten sonra tırmanışımızı bitirmiş olacağız. Dernek olarak öncelikli olarak yaşadığımız bu ilçede ve bölgede doğal çevresini korumayı esas alacağız. Van Gölü kıyı alanının çepeçevre konut alanının baskısı altında bulunması, doğal yapısının bozulması, kıyı alanlardan bitki topluluklarının ve ekolojisinin bozulmasına neden olmuştur. Süphan Dağı eğitim ve zirve tırmanışını tüm dünyada barışın ve kardeşliğin pekişmesine atfediyoruz."

FOTOĞRAFLI