Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - DÜNYANIN en büyük ve lüks 100 yatı arasında gösterilen, Ukrayna bayraklı 'Valerie' adlı süper lüks yat, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde demir attı.
85.1 metrelik süper lüks yat, bugün Marmaris Körfezi'ne giriş yaparak Netsel Marina'ya yanaştırıldı. 'Valerie' adlı motor yatın, Ukrayna'da tarım, petrol ve doğal gaz sektöründe faaliyet gösteren 42 yaşındaki işadamı Yuriy Kosiuk'a ait olduğu belirtildi. Forbes Dergisi'nin 2011 yılında dünyanın en zengin 50 işadamı arasında gösterdiği Kosiuk'un süper lük motor yatı 2011 yılında Almanya'da dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından tamamlandıktan sonra denize indirildi. 85.1 metre uzunluğundaki Ukrayna bayraklı süper lüks motor yatta 6 ultra lüks kabinde 12 konuk ağırlanabiliyor.
Öğle saatlerinde Netsel Marina'nın dış iskelesine demir atan 'Valerie' isimli süper lüks yatta personelin temizlik yaptığı görüldü. Alt kapağı açılan yatın su sporları araçları bakıma alındı. Akaryakıt alımı sonrası iki kamyonet yiyecek ve içecek yata yüklendi. Yata ayrıca yüz kilo deniz ürünleri alındığı öğrenildi. Yat Limanı'nda dolaşan yabancı turistler ve vatandaşlar lüks yatın fotoğraflarını çekti. Ayrıca bazı vatandaşlar yatın önünde selfie yaptı. Netsel Marina yetkilileri, lüks yatın bakım ve erzak alımı için demir attığını, Akdeniz turuna çıkacağı ve çıkış günü hakkında bilgi verilmediğini belirtti.

AG(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)