İlker KILIÇASLAN-Nermin UÇTU/ MANİSA, () - TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, Soma'daki maden faciasında yakınlarını kaybedenlerin ailelerine Fenerbahçe ile Galatasaray Futbol takımları arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesinde yemek verdi. Yemekte (TFF) tarafından Soma'da yaptırılacak TFF Futbol Okulu için protokol imzalandı.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi Lokali'ndeki yemeğe Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ak Partili Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Manisa 1. Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, 2. Başkan Vekili ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Uslu, Divan Başkanı Vefa Küçük, Galatasaray 2. Başkanı Özkan Olcay, Galatasaray A.Ş CEO'su Lütfü Arıboğan ve Soma'daki faciada yakınlarını kaybeden madenci aileleri katıldı.
Yemekte konuşan TFF Yönetim Kurulu üyesi İcra Kurulu Başkanı Arif Koşar, Soma Belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında imzalanan protokolle Türkiyenin Soma halkını unutmadığını söyledi. Arif Koşar, "Bu tablo ülkemizin birlik beraberliğinin bir göstergesidir. Soma'dan buraya gelen bu anlamlı günde birlikteliğimizi sağlayan yetimlerimize öksüzlerimize 'hoşgeldiniz' diyorum. Bu millet sizin başınızı hep dik tutacaktır" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da Somalılar'a katkı sağlamak için buluştuklarını dile getirdi. Baykan, "Bakanlığımızda facianın ardından önemli kararlar aldı. Gençlik merkezi yapımı başlayacak. Somadaki futbol sahasının iyileştirilmesi için adımlar atıldı. Elbette atılan adımlar, yapılan yatırımlar kaybettiğimiz canları geriye getirmeyecek. Ama bizler sizlerin acılarını hafifletirsek, çocukların geleceği adına adımlar atabilirsek bundan mutluluk duyacağız. Acınız acımızdır" diye konuştu.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da şunları kaydetti: "Olağanüstü bir olayı paylaşıyoruz. Soma'da yaşanan olayın acısını herkesin hissettiğini biliyoruz. Somadaki acıyı paylaşmak üzere Türkiye'nin en önemli futbol aktivitelerinden birisini bu ilçe yararına yapılıyor. Manisa ve bölgemiz on yıllardır görmediği büyük aktivitenin evsahipliğini yapıyor. İmzalanan protokolle büyük bir katkı yapılıyor. Soma'da büyük bir futbol okulu inşa edilecek ve işletilecek." 
Konuşmaların ardından Indesit Firması Türkiye Müdürü Turgay Dağ, TFF Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim"e Milli Takım logolu buzdolabı hediye etti.
Yemekte ayrıca TFF tarafından Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerin anısına yapılacak olan futbol okulunun protokolü Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ege Linyit İşletmesi Müdürü Hakkı Duran tarafından imzalandı. Soma yapılacak futbol okulunun 4 milyon TL'ye mal olacağı ve içinde 4 soyunma odası, iki çim saha, bir minyatür saha, kafetaryanın olacağı belirtilerek, 3 ay içerisinde bitirileceği açıklandı.
Konuşmaların ardından, mercimek çorbası, sebzeli et yemeği, patates püresi, sütlaç ve meşrubat ikram edilen madenci aileleri, daha sonra 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak TFF Süper Kupa maçını izlemek üzere milli takım otobüsleriyle Manisa'ya getirildi. 

FOTOĞRAFLI