TÜRK Harb-İş Sendikasının düzenlediği panelde sunuculuk yapan sendikanın Erzurum Şube Başkanı Sefa Yılmaz, gündem yoğunluğundan dolayı programa siyasilerin gelemediğini belirterek, merkez Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’e "Siyasilerin çoğu Ankara’da. Ama sizi nöbetçi siyasi bırakmışlar” dedi. Bunun üzerine Başkan Cengiz gülümseyerek “Ben nöbetçi siyasetçi olarak aranızdayım” diye karşılık verdi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasında (ETSO) düzenlenen ‘Dünyada ve Türkiye’de Savunma Sektörünün Durumu’ paneline Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Aziziye Belediye Başkanı AK Partili Fatih Cengiz, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, sendika üyeleri ve akademisyenler katıldı. Panelin sunuculuğunu yapan sendikanın Erzurum Şube Başkanı olan Sefa Yılmaz, ses düzeninde teknik aksaklık yaşanınca İstiklal Marşını 'ses' vererek söyletti. Başkan ve sunucu Sefa Yılmaz, ardından katımın az olduğunu görünce "Sayın Valimiz, bölge milletvekillerimizi, Erzurum milletvekillerimizi, bütün STÖ’leri, bu panele çağırmıştık. Böyle bir azizliğe uğradık. Bunu da artık sizin hoşgörünüze bırakıyorum. Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bundan dolayı bütün milletvekillerimiz, siyasilerimiz, belediye başkanlarımız Ankara’da. Bundan dolayı da bir talihsizlik yaşıyoruz. Ayrıca Erzurum olarak da henüz belirlenmemiş belediye başkan adaylarımız falan var. Siyasilerin çoğu Ankara’da. Ama burada zannedersem nöbetçi siyasi bırakmışlar. Sayın belediye başkanımızı Fatih Beyi kısa bir selamlama konuşması yapmak üzere huzurlarınıza davet ediyorum" diye konuştu.
Kürsüye gelen Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz de gülümseyerek "Ben nöbetçi siyasetçi olarak aranızdayım. Güzel bir tabir. Bu kadar önemli panele en üst düzeyde ve çok sayıda katılım olması gerekirdi. Ben onların adına buradayım. Herkesin de selamlarını iletmiş olayım” dedi. NK(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)