İZMİR, () - SUNEXPRESS, İzmir’den iç hatlarda Konya, dış hatlarda ise Kopenhag, Lyon, Nantes, Paris ve Helsinki’ye, Gazipaşa’dan ise Köln, Münih ve Stuttgart’a tarifeli uçmaya başlıyor.
Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, bu yaz sezonuyla beraber İzmir’den dış hatlarda Lyon, Nantes, Paris, Kopenhag ve Helsinki’ye, iç hatlarda ise Konya’ya, Gazipaşa Havalimanı’nda ise Köln, Münih ve Stuttgart’a uçmaya başlıyor. SunExpress Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, SunExpress’in 2013’ü başarılı bir şekilde tamamladığını ve 2014’te de 1 milyar Euro’nun üzerinde bir ciro hedeflediklerini belirterek, "Bu hedef doğrultusunda, bu yaz sezonuna uçak içi eğlenceden yeni fiyat sınıflarına kadar birçok alanda yeniliklerle gireceğiz. İzmir’den beşi dış hat olmak üzere toplam altı yeni destinasyon, Gazipaşa’dan ise üç yeni destinasyona uçmaya başlayacağız" dedi.
SunExpress’in tarifeli seferleriyle Ege ve Akdeniz bölgelerine en fazla turisti getiren havayolu şirketi olduğunu belirten Aydın, "İzmir ve Antalya üzerinde Anadolu’yu Avrupa’ya bağlamaya devam edeceğiz. Yaz tarifemizde yeni uçuş ağımızla haftada 600’ün üzerinde bağlantı vereceğiz. Yeni hatlarımızla, İzmir üzerinden bağlantılarımızı daha fazla güçlendiriyoruz; iç hatlarda 15 noktadan dış hatlarda 25 noktaya bağlantı veriyoruz" diye konuştu.
Aydın "Aktarma merkezimiz olan İzmir’den yeni hatlarımızın ilki olan Konya’ya ilk uçuşumuz 31 Mart’ta başlıyor. Diğerleri ise, İzmir’den Kopenhag’a 12 Nisan’da, Paris’e 13 Nisan’da, Nantes’e 27 Nisan’da, daha önce charter uçtuğumuz ve artık tarifeli olarak uçacağımız Helsinki’ye 1 Mayıs’ta, Lyon’a ise 4 Mayıs’ta uçmaya başlayacağız. Fransa’da daha önce Strasburg’a uçuyorduk, bununla beraber geçtiğimiz yaz uçtuğumuz Oslo ve Stockholm’e bu yılda direkt uçmaya devam edeceğiz" dedi.
Aydın, 2010’da başlattıkları Anadolu uçuşlarının devam edeceğini belirterek, "Ayrıca, Anadolu’yu Avrupa tarifeli seferlerle bağlayan havayolu olarak, Bodrum, Dalaman, Gazipaşa, Adana, Kayseri, Ankara, Gaziantep, Trabzon, Samsun ve Elazığ’dan Avrupa’da 10 noktaya uçuşlarımız devam ediyor. Bu uçuşlarımıza ek olarak da Kayseri-Amsterdam uçuşumuzu da başlattık" dedi.
Almanya’dan ana pazarlar olan Türkiye, Mısır ve İspanya’ya olan uçuşlarını da güçlendireceklerini ve Rodos ve Girit’e de uçuşlar başlatacaklarını belirten Aydın, bu çerçevede Gazipaşa Havalimanı’na olan uçuşlarını da artıracaklarını söyledi. Aydın, "Türk Riviera’sı olarak bilinen bu önemli bölgenin turizm potansiyeli çerçevesinde Gazipaşa Havalimanı’na olan uçuşlarımızı artırıyoruz. Gazipaşa’ya Duesseldorf, Frankfurt ve Leipzig/Halle’den uçuyorduk. Bu yaz itibariyle bu üç destinasyonun yanı sıra, Köln, Münih ve Stuttgart’tan uçmaya başlayacağız" diye konuştu.

İÖ(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)