KAYSERİ Büyükşehir  Belediyesi sınırlarına alınan Türkiye'nin  önemli sulak alarından Sultansazlığı Kuş Cennetinde, bugüne kadar hizmeti geçenlere, Sultansazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeler Birliği ile il yöneticilerine teşekkür plaketi vermek için tören düzenlendi. Törene katılan Vali Orhan Düzgün'e, genç kızlar Sultansazlığı'ndaki kamıştan yapılma çicek verdi.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sultansazlığı'nın önemli kamış merkezlerinden olan Sindelhöyük beldesinde düzenlenen tören öncesi, kamış üreticileriyle görüştü. Sonra alanda bulunan kamışları inceleyen Vali Düzgün, bunların ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinden Almanya ve Hollanda'ya ihracat edildiği ve yıllık rakamın 1 milyon TL'yi bulduğunu söyledi.
'SULTANSAZLIĞI HER ŞEYE DEĞER'
Sultansazlığı kuş cennetinde atıl olarak bulunan ve eskiden yakılan kamışların ihracatında en büyük rakip olarak Çin, Romanya, Macaristan gibi ülkelerin olduğuna dikkat çeken Vali Düzgün şöyle konuştu:
"401 çeşit bitkinin bulunduğu, 300'ün üzerinde kuşun barındığı Sultansazlığı kuş cenneti, önümüzdek günlerde  idari yapılanma açısından Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırları içine gerecektir. O nedenle burada Sultansazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeler Birliği tarafından son tören düzenlenmektedir. Sultansazlığı, hem cofrafi açıdan Ramsar uluslararası sulak alanlar sözleşmesinde yer almakta, aynı zamanda Milli Park statüsündedir. Sultansazlığı değerinin bilinmesi açısından herşeye degerdir. Bugüne kadar birlik eliyle birçok çalışma yapılmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
Develi Belediye Başkanı Recep Özkan da, Sultansazlığı Milli Parkı ve Çevre Belediyeler Birliği başkanlığı sırasında 9 belediye olarak sazlığı her türlü atıktan koruduklarını ve çevresel özelliklere dikkat ettiklerini söyledi.