Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde trafik kazasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Sultan Dölcek’in adı, eğitim aldığı Koç Ortaokulu'nda yeni oluşturulan kütüphaneye verildi.
Silopi'de Koç Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Sultan Dölcek, 1 ay önce bir traktörün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Şırnak öğrenci temsilcisi Metin Nas’ın girişimleri sonucu, Dolcek'in adı okulunun yeni kurulan kütüphanesine verildi. Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirin Aslan, Silopi Koç Ortaokulu Okulu Müdürü Nurettin Kaden, öğretmenler ve öğrenciler ile Sultan Dölcek’in ailesinin katıldığı bir törenle kütüphanenin açılışı yapıldı.
Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirin Aslan, "Yaklaşık 1 ay önce bir kız öğrencimiz kaza geçirmiş ve hayatını kaybetmişti. İl öğrenci temsilcimiz kendisi ve ekibiyle birlikte bir kütüphane oluşturmaya karar verdiler. Öğrencimizin isminin bu kütüphaneye verilmesi, ayrı bir anlam taşıyor. İkincisi, bu kütüphanenin oluşturulması tamamiyle öğrencilerimizin işbirliğiyle, kendi harçlıklarıyla kitap alıp kütüphaneye koymalarının ayrı bir önemi vardır. Bu yüzden emeği geçen başta öğrencilerimiz olmak üzere, okul idaresine teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Silopi Koç Ortaokulu Müdürü Nurettin Kaden ise "Öğrencimiz bir kazada hayatını kaybetti. Bu kızımızın ismini okulda yaşatmak isteyen Şırnak öğrenci temsilcisi Metin Nas’ın girişimleri ile kütüphanemiz kuruldu. Başta Metin Nas, Berivan Şahin ve Leyla Dölcek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MSY(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)