DÜNYANIN en uzun boylu insanı olan Mardinli Sultan Kösen, taziye için gittiği Suriye'den dönen esi Merve Kösen ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Suriyeli eşinin parasını ve altınlarını alarak kayıplara karıştığı haberlerinin doğru olamadığını söyledi. Sultan Kösen, "Vali bey yardımcı oldu, eşim sorun yaşamadan dün Türkiye'ye döndü" dedi. 
Mardin'de yaşayan 2 metre 51 santimlik boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en uzun boylu adamı olarak giren Sultan Kösen, geçen yıl evlendiği Suriyeli eşi Merve Kösen'ın bir yakının taziyesine katılmak için gittiği Suriye'den dönemediği gerekçesiyle Mardin Valisi Mustafa Taşkesen'den yardım istemişti. Dün Suriye'den dönen eşi Merve Kösen ile birlikte Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Dede Köyü'nde basın toplantısı düzenleyen Kösen, eşiyle ilgili gazetelerde çıkan haberlere tepki gösterdi. Eşinin Türkiye’ye girişinde hiçbir sıkıntı yaşanmadığını ancak Suriye’de zaten yaşanan iç savaştan kaynaklanan sıkıntıların devam ettiğini belirten Kösen, "Ailemle değil boyumla gündeme gelmek istiyorum" dedi.
"İNGİLİZCE ÖĞRENMEM GEREK"
Eşinin Türkçe ve Kürtçe, kendisinin de Arapça bilmemesinden dolayı dil sıkıntısı yaşadıklarını anlatan Kösen eşi ile vücut ve gönül dili ile anlaştıklarını söyledi. Sosyal yaşantı anlamında da çok sorun yaşadığını ifade eden Kösen, "Eşim Arapça ben ise Türkçe ve Kürtçe biliyorum. Eşimle her ne kadar gönül dili ile anlaşsak da, eşimin en büyük sıkıntısı dil sorunu. Eşimin Türkçe veya Kürtçe öğrenecek bir kursa gitmesi lazım. Benim de gerek Mardinimizi gerekse de ülkemizi daha güzel anlatabilmek için İngilizce öğrenmem gerekiyor. Ancak bu köyde, bu şartlar ve bu imkanlar ne yazık ki yok. Bunun için Mardin’de bir ev veya bir ofis tutulursa hem Mardin’i ziyaret eden turistlere, hem de sosyal anlamda ihtiyaçlarımı giderebileceğim. Eşim Türkçe kursuna, ben de İngilizce kursuna gidebileceğim" dedi.
"YALAN HABERLER BENİ VE EŞİMİ ÜZÜYOR"
Eşinin Suriye’ye gidişini de anlatan Kösen, "Eşim yaklaşık iki hafta önce Suriye’ye gitmişti. Ailesinden biri vefat etmişti. Biz amcası olarak duymuştuk. Ancak kendisi gittiğinde meğer amcası değil, amcasının oğluymuş. Eşim taziye nedeniyle Suriye’de kaldıktan sonra dün Mardin’e geldi. Sağ olsun biz Vali beye hayırlı olsuna gittiğimizde, bize çok yardımcı oldu. Elinden gelen bütün imkanları seferber etti. Eşim de dün Türkiye’ye hiçbir sorun yaşamadan geri döndü. Şu anda yanımda, gerçekten bu aslı astarı olmayan haberler yüzünden çok yıpranıyoruz. Bazen psikolojim bile bozuluyor. Bu tür abartılı haberlerden dolayı, sürekli zarar gören ben oluyorum" dedi.
SULTAN KÖSEN MÜZESİ TALEBİ
Sultan Kösen’in menajerliğini üstlenen Mehmet Veysi Bora ise, Sultan Kösen'in ikamet ettiği yerin şehir merkezinden 70-80 kilometre uzakta olması yüzünden, ulaşım başta olmak üzere bir çok sıkıntı yaşadığını anlattı. Sultan Kösen için Mardin'de bir müze kurulması talebinde bulunan Bora, "Sultan Kösen için Mardin'de bir müze bile kurulabilir. Giydiği elbiseleri, ayakkabıları, yemek yediği kaplar, hepsi turistlerin ilgisini çekecek türden. Yetkililerin bu konuda yardımlarını bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI