OSMANLI Padişahı Sultan Abdülmecit tarafından 1849 yılında Romanya'nın Dobruca bölgesinde kurulan Mecidiye kenti yetkilileri, kendilerine ait Osmanlı eserlerinin restore edilmesi konusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden destek istedi.
Mecidiye'den gelen yetkililer, işbirliği konularını görüşmek için Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç tarafından karşılanan grup üyeleri, bölgelerinde yaşadıkları sıkıntıları anlatıp destek istedi. Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmeye Romanya Parlamentosu Senatörü Marian Vasılıev, Mecidiye Belediye Başkanı Marion Iordache, Mecidiye Belediye Meclisi Üyesi Nedret Bechis, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Seçil Pınar İncecik ve Tatar Türkleri Derneği Başkanı Şükrü Öner katıldı.
Mecidiye'nin 1849 yılında Sultan Abdülmecit tarafından kurulduğunu hatırlatan konuk Belediye Başkanı Marion Iordache, kentin Türk ve Tatarlardan oluştuğunu belirtti. Bölgelerin birçok binanın Osmanlı dönemine ait olduğunu, 2 Türk hamamıyla 2 Türk mezarlığının halen faaliyette olduğunu dile getiren Iordache, "Bizler bölgemizde yıpranan eserler var. Sahip olduğumuz Osmanlı eserlerini ayağa kaldırmak, faaliyete geçirmek istiyoruz. Fakat bu düşüncemizi gerçekleştirmek için imkanlarımız ne yazık ki sınırlı. Buraya da destek istemek, hedefimize ulaşmak için geldik. Umarım beklentilerimiz karşılanır" dedi.
Romanya Parlamentosu Senatörü Marian Vasılıev ise, Türk Tatar Derneği Üyesi olduğunu belirterek, Türkiye'nin kendisi için ikinci vatan olduğunu dile getirdi. Senatör olmadan önce belediye başkanlığı yaptığını, Türkiye'nin ve Bursa'nın Mecidiye'ye verilecek muhtemel destekler karşısında çok memnun kalacağını ifade eden Vasılıev, "Sizi temin ederim ki, Mecidiye'yle yaptığınız anlaşma karşılığında pişman olmayacaksınız" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç de, Balkanlar'a yapılan yatırımların stratejisi hakkında konuklarına bilgiler verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Balkanlar'daki faaliyetlere resmi bütçeden katkı sağlamadıklarını söyleyen Ödünç, "Tüm yatırım ve hizmetlerimiz, hayırseverler eliyle ya da doğrudan TİKA aracılığıyla olmaktadır" diye konuştu. Mecidiye'de Türk ve Müslümanların bulunmasının işadamlarının dikkatini çekeceğini ve mutlaka bu bölgelere de yatırım yapmak isteyenlerin çıkacağını ifade eden Ödünç, "Bir şeyler ortaya çıktığında, Büyükşehir Belediyemiz de harekete geçecektir. İmkanlar çerçevesinde umarım tüm beklentileriniz karşılanır" dedi.
Ziyaretin ardından konuk ekip, Başkan Vekili Atilla Ödünç'e, Romanya yapımı seramik tabak ile el işi bebekler hediye etti. Başkan Vekili Ödünç de konuk heyet üyelerine Bursa bıçağı ile kenti tanıtan objeler takdim etti.