Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - ISPARTA'da Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) düzenlen Nevruz Bayramı kutlamalarında Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, yakılan ateşin üzerinden atlayarak öğrencilerle birlikte Nevruz'u kutlandı.
Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Türkmenistan milli marşının okunmasıyla başlayan törende, Türkmen düşünür ve şair Mahtumkulu Firakı da anıldı. Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, şair ve düşünürlerin medeniyetin ışığı olduğunu belirtti. "Biz onlarla düşünür, onlarla yolumuzu buluruz" diyen Rektör İbicioğlu, "Onların ortaya koyduğu yaklaşımlarla fikir zenginliğine ve medeniyet enginliğine ulaşırız. Kurduğumuz medeniyetlerin mayasını onlar oluşturur. Düşünce dünyası zenginliğine ulaşmamızı onların yol göstericiliğine borçluyuz" dedi.
Program daha sonra 19 Mayıs Öğrenci Meydanı ve Açık Hava Tiyatrosu'nda devam etti. Kültür merkezinden meydana kadar mehter takımı eşliğinde yürüyen katılımcılar, nevruz ateşi yaktı, demir dövdü. Özbek pilavının dağıtıldığı kutlamalarda, Türkmenistan Halk Sazları Heyeti ve SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından mini konser verdi.
Kutlamalar, protokol üyelerinin Nevruz ateşinin üzerinden atlamasıyla sona erdi.

AÇ(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)