İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde, bindikleri otomobilin sulama kanalına savrulması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Faruk Ekmekçi (56), annesi Fatma Ekmekçi (86) ve yeğeni Selen Avcı (28), gözyaşları içinde, yan yana son yolculuklarına uğurlandı.
İzmir’den Ödemiş yönüne gelen bankacı Mehmet Faruk Ekmekçi’nin kullandığı 35 ZNR 99 plakalı otomobil, dün saat 16.00 sıralarında, Yeniköy Kahvehaneleri Mevkisi’nde kontrolden çıkıp, karşı şeridin kenarındaki boş sulama kanalına savruldu. Hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Mehmet Faruk Ekmekçi, annesi Fatma Ekmekçi ve yeğeni Selen Avcı olay yerinde öldü. Kazayı ağır yaralı atlatan Fatma Ekmekçi’nin kızı Bilsen Avcı (57) ise ambulansla Ödemiş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Avcı, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Mehmet Faruk Ekmekçi ve annesi Fatma Ekmekçi’nin araçta sıkışan cesetleri, AKS 110 ekiplerince çıkartıldı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, kaza yeri incelemesinin ardından Ödemiş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
SELEN'İN TUBUTUNA KEPLİ FOTOĞRAFI KOYULDU
Kazada ölen üç kişinin cenazeleri, yakınları tarafından hastane morgundan alınarak, bugün öğlende Ödemiş Büyük Cami’ye getirildi. 10 gün önce nişanlandığı öğrenilen Haliç Üniversitesi Uygulamalı Klinik Psikoloji mezunu olan Selen Avcı’nı tabutuna kepli mezunuyet fotoğrafı konuldu. Caminin avlusundaki musalla taşına üç canezenin yan yana konulması sırasında gözyaşları sel oldu. Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, ölenlerin yakınları ve Selen Avcı’nın nişanlısı Ceyhun Arslan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişinin katıldığı cenaze namazını, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç kıldırdı. Kılınan namazların ardından cenazeler için helallik istendi. Daha sonra bir süre omuzlarda taşınan cenazeler, Birgi Beldesi Mezarlığı’na götürülüp, buradaki aile kabristanında yanyana toprağa verildi.