Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), () - SERBEST dalışta dünya rekorları bulunan milli sporcu Derya Can, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciada yaşamını yitiren madencilerin anısına Antalya'da dalarak, yeni bir dünya rekoru kırmaya çalışacak.
Sualtı Milli Takımı'ndan ODTÜ sporcusu Derya Can, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde yeni dünya rekorları denemesi için dalış çalışmalarına başladı. Derya Can, 20-21-22 Temmuz günlerinde iki dünya rekoru için dalış yapacak. Her gün bir veya iki çalışma yaparak hazırlanan Can'a, çalışmalarında Dünya Sualtı Etkinlikleri Konfederasyonu (CMAS) dalış eğitmeni Fahri Aslan yardımcı oluyor.
Derya Can, "İlk rekor denememi, geçen yıl 71 metre ile kırdığım değişken ağırlıklı ip destekli paletsiz derin dalış dalında yapacağım. İkinci rekor denememi yapacağım dal ise sürpriz olacak" dedi.
Kaş'ta kıracağı yeni rekorları Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilere adayacağını söyleyen milli sporcu, "Yeni rekorlar kıracağımdan eminim" diye konuştu.
DERYA'NIN REKORLARI
2013 Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda dünya ikinciliği bulunan milli sporcu, geçen yılın 17 Ekim'de Kaş'ta 2 dünya rekoru daha kırdı. Derya Can 'değişken ağırlıklı, ip destekli, paletsiz derin dalış'ta 71 metre ile dünya rekorunu elde etti. Milli sporcu, bu alandaki dünya rekorunu 1 dakika 56 saniyede kırmayı başardı. Derya Can, 19 Ekim 2013'te de 'paletsiz ip destekli 70 metre" dalışında 71 metreye 1 dakika 12 saniyede ulaştı. Sualtında 2 dakika 31 saniye kalan Can, böylece yeni bir dünya rekoruna daha imza atmış oldu.

FOTOĞRAFLI