ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de, Büyükşehir Belediyesi ile Eti Gıda şirketinin işbirliğiyle yaptırılan 'Sualtı Dünyası' adlı dev kent akvaryumundaki bir köpek balığının 4 yavrusu oldu.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Sualtı Dünyası'nın tünel bölümünde ziyaretçilerin ilgi odağı olan köpek balıklarından 'Derin'in dün 4 yavru köpek balığı dünyaya getirdiği belirtti. Derin adlı köpek balığının bozkırın ortasında doğum yapan ilk köpek balığı olarak Eskişehir tarihine geçtiğini söyleyen yetkililer, "Köpek balığının dünyaya getirdiği yavrular sağlıklı büyümeleri için akvaryumda ayrı bölüme alındı. Anne Derin ise ziyaretçilerle birlikte olmaya devam ediyor" dedi.

Teraryum, Dokunma akvaryumu, Tropikal akvaryum, Amazon Nehri ve Mersin Akvaryumu gibi bölümleri olan Sualtı Dünyası'nda 84 farklı türden toplam 2 bin 150 balık bulunuyor. Sualtı Dünyası'nda ziyaretçiler Kuzey Ege, Atlas Okyanusu, Kızıldeniz, Güney Amerika gölleri, Amazon Nehri gibi dünyanın farklı coğrafyalarından getirilen özel balık türleri ile de tanıştırılıyor.

EK (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)