Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() HALİÇ Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3. İstanbul Uluslararası Su Forumu, bir grup tarafından protesto edildi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve dünyanın birçok ülkesinden bakanların katıldığı 3. İstanbul Uluslararası Su Forumu devam ederken, Haliç Kongre Merkezi’nin girişine gelen "Suyun Ticaretleştirilmesine Hayır Platformu" üyesi bir grup, “Dereler özgürdür özgür akacak”, “Sermaye elini doğadan çek” şeklinde sloganlar attı. Yaklaşık 20 kişilik grubun önü polis tarafından kesildi.

 Kongre merkezinin girişinde açıklama yapıp dağılacaklarını söyleyen gruba polis izin vermedi. Kısa süren pazarlıkların ardından yaklaşık 50 metre ilerlemelerine izin verilen eylemciler adına Alp Temiz basın açıklamasını okudu. Açıklamada suyun giderek meta haline getirildiği belirtilerek, “Suyun sermaye tarafından kontrol edilmek istenmesinin ardından, sadece ve sadece sermaye yeni birikim alanları yaratıp, karlarına kar eklerken bizlere ve doğaya ölüm düşmektedir. Bugün başlayan uluslararası forumda dünya tekelleriyle kol kola girerek, yaşamımızı cendereye alıp Türkiye halklarını ve doğayı köleleştirmek istemektedirler. Bizler bu duruma izin vermeyeceğiz ve sonuna kadar direneceğiz” denildi.
Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

ÖA  (MK) (FOTOĞRAF)